پیام خود را بنویسید
دوره 6، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 1510-1500 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghajani M, Kheirkhah D. The effect of massage with glycerin oil on restless leg syndrome in hemodyalysis patients. cmja 2016; 6 (2) :1500-1510
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-350-fa.html
آقاجانی محمد، خیرخواه داود، هاشمی حسین. تأثیر ماساژ با روغن گلیسیرین بر سندرم پای بی‌قرار در بیماران تحت همودیالیز. فصلنامه طب مکمل. 1395; 6 (2) :1500-1510

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-350-fa.html


1- ، گروه پرستاری بزرگ‌سالان، دانشکده‌ی پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران. ، Aghajani_m@kaums.ac.ir
2- مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی، دانشکده‌ی پرستاری و مامایی،
چکیده:   (9542 مشاهده)

مقدمه: سندرم پای بی‌قرار، یکی از مشکلات و عوارض مهمی است که بیماران تحت همودیالیز به آن مبتلا می‌شوند؛ لذا انجام مداخلاتی در جهت بهبود آن ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر ماساژ با روغن گلیسیرین بر سندرم پای بی‌قرار در بیماران دیالیزی انجام شد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی بود که بر روی بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز مراجعه‌کننده به بخش همودیالیز بیمارستان کامکار عرب­نیا در شهرستان قم اجرا شد. 70 بیمار مبتلا به سندرم پای بی‌قرار پس از تکمیل فرم رضایت آگاهانه به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی به 2 گروه مداخله و شاهد تخصیص یافتند. از همه‌ی آن‌ها رضایت‌نامه‌ی کتبی آگاهانه دریافت شد. گروه مداخله به مدت 3 هفته ماساژ افلورچ پا با روغن گلیسیرین و گروه شاهد مراقبت‌های معمول بخش همودیالیز را دریافت کردند. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه‌ی سندرم پای بی‌قرار جمع‌آوری شد و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (فیشر، تی مستقل و وابسته) در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: در شروع مطالعه، تفاوت معنی­داری بین میانگین نمره‌ی سندرم پای بی‌قرار در 2 گروه مداخله (5/34±24/09) و شاهد (4/38±22/9) یافت نشد؛ درحالی‌که در پایان مطالعه، میانگین نمره‌ی سندرم پای بی‌قرار در گروه ماساژ با روغن گلیسیرین (4/64±9/54) در مقایسه با گروه شاهد (4/52±23/23) کاهش معنی‌داری یافت (0/0001p=).

نتیجه‌گیری: استفاده از روغن گلیسیرین و انجام ماساژ افلورچ می‌تواند به‌عنوان یک درمان مکمّل در کنار سایر مراقبت‌ها در جهت کاهش علائم سندرم پای بی‌قرار به کار گرفته شود.

متن کامل [PDF 487 kb]   (2817 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb