دوره 3، شماره 2 - ( 6-1392 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 461-451 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- پیام نور
2- پیام نور ، E.mail : nasri1@pnu.ac.ir
چکیده:   (13208 مشاهده)

مقدمه: با توجه به نقش التهاب و درد در ایجاد تأخیر در درمان بیماری­ها و نبود درمانی مناسب و بدون عوارض جانبی برای التهاب و درد با داروهای شیمیایی و در مقابل خاصیت گیاه بابونه در رفع ورم و تسکین درد در طبّ سنّتی، این پژوهش با هدف بررسی اثر ضدّ التهابی و ضدّ دردی عصاره هیدروالکلی گیاه بابونه انجام شد.

مواد و روش­ها: در این پژوهش که بر روی 144 سر موش سوری نر نژاد NMRI با وزن 20-25 گرم انجام شد، حیوانات به طور تصادفی به 6 گروه هشت تایی شامل دو گروه­ شاهد (دریافت­کننده نرمال­سالین)، و گروه کنترل مثبت (دریافت­کننده دگزامتازون با دوز 15 میلی­گرم بر کیلوگرم یا مورفین با دوز 10 میلی­گرم بر کیلوگرم) و همچنین چهار گروه دریافت­کننده دوزهای 600،800،1000 و 500 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی بابونه تقسیم شدند. التهاب به وسیله تزریق زیرجلدی فرمالین به کف پا، تزریق گزیلن به گوش و درد نیز به وسیله تزریق داخل صفاقی اسید استیک ایجاد شد. داده­ها نیز با استفاده از آزمون­های آماری تجزیه و تحلیل شدند.

یافته­ها: نتایج نشان داد عصاره هیدروالکلی بابونه باعث کاهش التهاب ناشی از گزیلن و فرمالین به ویژه در دوزهای 1000 و 800 میلی­گرم بر کیلوگرم در مقایسه با گروه­های شاهد و کنترل مثبت می­گردد. همچنین عصاره هیدروالکلی گیاه بابونه در تمامی دوزها به ویژه دوز 1000 میلی­گرم بر کیلوگرم، باعث کاهش درد ناشی از تزریق اسید استیک 0.7% در مقایسه با گروه شاهد می­شود.

نتیجه­گیری: با توجه به یافته­ها عصاره هیدروالکلی گیاه بابونه در کاهش التهاب و درد مؤثر است.

متن کامل [PDF 5817 kb]   (5512 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.