دوره 3، شماره 1 - ( 3-1392 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 382-374 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- علوم پزشکی سمنان
2- علوم پزشکی سمنان ، sotodeh1@yahoo.com
3- دانشگاه سمنان
چکیده:   (11100 مشاهده)

  مقدمه: رشته پرستاری ، به عنوان یکی از حرفه های استرس­آور شناخته شده است. به علت حساسیت بالای این رشته، هر گونه بی ­ دقتی و خطا، خسارات جبران­ ناپذیر جانی و مالی را برای بیمار، خانواده­ها و کشور ایجاد کرده و بار اقتصادی مراقبت­های سلامتی را افزایش می­دهد. این تحقیق به منظوربررسی تأثیر رایحه­ نعناع بر دقت پرستاران مراقبت­های ویژه انجام شده است.

  مواد و روش­ها: در این مطالعه نیمه تجربی، 32 پرستار زن شاغل در بخش­های مراقبت ویژه که به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب گردیده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. هر یک از پرستاران در دو روز مجزا و به صورت تصادفی، تحت رایحه­درمانی با اسانس نعناع و آب (پلاسبو) قرار گرفتند. قبل و بعد از هر مداخله از شرکت­کنند­گان خواسته شد آزمون دقت بوناردل را انجام دهند. داده ها با استفاده از نرم افزار 16 SPSS و آزمون آماری تی زوجی مورد تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: میانگین وانحراف معیار تغییرات دقت پرستاران (قبل و بعد از مداخله) در استفاده از اسانس نعناع 65/4 ± 44/8 ، و پلاسبو 80/1 ±07/1 بوده است. تغییرات میزان دقت در استفاده از اسانس نعناع به طور معنی داری بیشتر از پلاسبو بوده است( 001/0> p ).

  نتیجه­گیری: با توجه به نتایج این مطالعه رایحه نعناع اثرات مثبتی بر روی سطح دقت پرستاران داشته است و می­توان از این رایحه در بهبود سطح دقت پرستاران استفاده کرد.

 

واژه‌های کلیدی: رایحه درمانی، پرستار، دقت، نعناع
متن کامل [PDF 6993 kb]   (3493 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.