پیام خود را بنویسید
دوره 3، شماره 3 - ( 9-1392 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 601-595 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jouybari L, Kor A, Sanagoo A, Tazikeh A, Aman Mohamadi B B. The Study of Use of Topical Application of Rosted Elaeagnus Angustifolia Powder in Sesame Oil and Recovery of Second-Degree Burns. cmja 2013; 3 (3) :595-601
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-104-fa.html
جویباری لیلا، کر عبدی، ثناگو اکرم، تازیکه علی، امان محمدی بهروز. بررسی استعمال پودر سنجد تفت داده شده در روغن کنجد بر بهبودی سوختگی درجه دو. فصلنامه طب مکمل. 1392; 3 (3) :595-601

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-104-fa.html


1- دکتری آموزش پرستاری، دانشیار مرکز مطالعات و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ایران، گرگان.
2- کارشناس ارشد پرستاری داخلی جراحی، مرکز درمانی آل جلیل آق قلا، تابع دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ایران، گرگان.
3- مرکز تحقیقات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ایران، گرگان.
4- پزشک متخصص جراحی عمومی مرکز آموزشی درمانی پنج آذر، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ایران، گرگان.
5- پزشک عمومی، درمانگاه شهرستان آق قلا، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ایران، گرگان.
چکیده:   (16075 مشاهده)

  مقدمه: اخیراً توجه به منابع گیاهی برای دستیابی به اثر دارویی آن­ها افزایش یافته است. مردم ترکمن در طبّ عامیانه از میوه سنجد تفت داده شده در روغن کنجد در درمان زخم سوختگی استفاده می­کنند. هدف از این مقاله کاربرد موضعی پودر سنجد در بیماران دارای زخم سوختگی است.

  مواد و روش­ها: در این مطالعه توصیفی - مشاهده­ای با نمونه­گیری مبتنی بر هدف، 40 بیمار با سوختگی درجه دو از شهرستان آق­قلا در سال 1389 مورد مطالعه قرار گرفتند. این افراد کسانی بودند که از پودر تفت داده شده سنجد در روغن کنجد برای درمان سوختگی به عنوان درمان خانگی استفاده کرده بودند. جمع­آوری اطلاعات با استفاده از چک لیست حاوی مشخصات دموگرافیک و سوختگی انجام شد و داده­ها با استفاده از آزمون کای­اسکوئر و تی­تست در سطح معنی­داری 05/0> p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته­ها: 60 درصد نمونه­ها مذکر و میانگین سنّی آنان 9/21 سال بود. بیشترین موارد سوختگی با مایعات داغ و شعله آتش با وسعت 9 تا 30 درصد بود. از نظر شدّت در 80 درصد موارد، سوختگی از نوع درجه دو بود. حداقل دفعات مصرف پودر سنجد 2 بار و بیشترین آن 6 بار و طول مدت بهبودی نیز از 7 الی14 روز متغیر بود. داده­ها نشان داد استفاده­کنندگان از این درمان خانگی به بهبودی کامل دست یافتند و اسکار و عفونتی از آنان گزارش نشد.

  نتیجه­گیری: بر اساس مشاهده محققان این مطالعه و گزارش بیماران، پودر سنجد تفت داده شده در روغن کنجد سبب بهبودی سوختگی درجه دو شده است. محققان، خود بر این باورند که تنها با مطالعه کارآزمایی بالینی می­توان در خصوص تأثیر سنجد اظهار نظر نمود.

 

متن کامل [PDF 3867 kb]   (5193 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb