دوره 2، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 303-311 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasanzade F, Tolyat M M, Emami A, Barakchi A, Emamimoghaadam Z. Effect of Cinnamon on HbA1c in Type 2 Diabetes Patients. cmja. 2013; 2 (4) :303-311
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-125-fa.html
حسن زاده فرزانه، تولیت مریم، امامی احمد، برکچی عباسعلی، امامی مقدم زهر ا. بررسی تأثیر دارچین بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. فصلنامه طب مکمل. 1391; 2 (4) :303-311

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-125-fa.html


کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، tolyatm@yahoo.com
چکیده:   (7545 مشاهده)

  مقدمه: در سراسر دنیا، شیوع دیابت نوع 2 به سرعت در حال افزایش است. علیرغم درمان های متعددی که برای این بیماران وجود دارد هنوز این بیماران بخوبی کنترل نمی شوند. با توجه به بررسی مطالعات مشابه، اطلاعات ضد ونقیض در زمینه تاثیر دارچین در کاهش قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله وجود دارد، لذا این مطالعه با هدف تاثیر دارچین بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی نوع 2 صورت گرفت.

  مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی، 71 بیماردیابتی نوع 2 با نمونه گیری آسان در مطالعه وارد شده و به صورت تصادفی ساده در دو گروه (35 نفر دارچین و 36 نفر دارونما ) قرار گرفتند. معیارهای ورود به مطالعه شامل عدم بارداری و شیردهی، HbA1c بیشتر از 7 و FBS بین 140 تا 250 و عدم استفاده از انسولین جهت درمان دیابت بود. به بیماران گروه مداخله علاوه بر درمان عادی روزانه یک گرم دارچین به مدت60 روز و به گروه دارونما نیز به مدت مشابه دارونما(سلولز میکروکریستالین) داده شد. میزان هموگلوبین گلیکوزیله روز اول و دو ماه بعد اندازه­گیری شد. پس از جمع­آوری داده­ها تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS وآزمون های کای اسکوئر، من ویتنی، t مستقل و t زوج انجام شد.

  یافته ها: دو گروه از لحاظ مشخصات فردی، BMI ، HbA1c و FBS تفاوت معنی داری نداشتند. میانگین سنی واحدهای پژوهش9/8± 3/54 سال بود میانگین و انحراف معیار HbA1c قبل و بعد از مداخله در گروه دارچین به ترتیب (7/1±9/8، 6/1± 9/8) و در گروه دارونما(4/1±4/8، 3/1±3/8) بود. اختلاف معنی داری در میزان هموگلوبین گلیکوزیله بین دو گروه دارچین و دارونما در روز اول و 60 روز بعد ازمداخله مشاهده نشد(870/0 = p ).

  نتیجه گیری: در این مطالعه، با مصرف یک گرم دارچین به مدت 60 روز هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی نوع 2 کاهش نیافت. اما پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری با مقدار بالاتر دارچین و مدت مصرف طولانی تر انجام شود.

 

متن کامل [PDF 487 kb]   (1764 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل دانشکده پرستاری - مامائی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Complementary Medicine Journal of faculty of Nursing & Midwifery

Designed & Developed by : Yektaweb