پیام خود را بنویسید
دوره 4، شماره 3 - ( 9-1393 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 890-876 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohseni fard M, Rezaei K, Alisaeidy A, GHORBANPOUR M, Moslemi A. The effect of Peppermint aromas on vital signs and cardiac dysrhythmias in patients with acute myocardial infarction. cmja 2014; 4 (3) :876-890
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-259-fa.html
محسنی فرد مریم، رضایی کورش، علی سعیدی علیرضا، قربانپور منصور، مسلمی اعظم. تأثیر رایحه نعناع بر علائم حیاتی و بروز بی‌نظمی‌های قلبی در بیماران مبتلا به سکتۀ قلبی حاد. فصلنامه طب مکمل. 1393; 4 (3) :876-890

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-259-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، K.rezaei@arakmu.ac.ir
3- دانشگاه اراک
چکیده:   (17123 مشاهده)

  مقدمه: سکتۀ قلبی یکی از مهم­ترین مشکلات بهداشتی در تمام دنیاست که ممکن است با اختلالات همودینامیک و بی­نظمی­های قلبی همراه باشد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر رایحۀ نعناع بر علائم حیاتی و بی­نظمی­های قلبی در بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد انجام گرفته است.

  مواد و روش­ها: این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی است که در آن 126 بیمار مبتلا به سکتۀ قلبی حاد به روش نمونه­گیری مبتنی بر هدف وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی ساده به دو گروه تقسیم شدند. برای گروه مداخله از پدهای آغشته به 2/0 میلی­لیتر اسانس نعناع و برای بیماران گروه کنترل از پدهای نرمال­سالین، که به قسمت قدامی سینه متصل می­گردیدند، استفاده ­شد. برای جمع­آوری اطلاعات از فرم اطلاعاتی و مقیاس دیداری تهوع استفاده گردید. اطلاعات با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه 19 و آزمون­های آماری مجذور کا، تی مستقل و معادلات برآوردی تعمیم ‌ یافته تجزیه و تحلیل گردید.

  یافته­ها: میانگین سنی بیماران 3/12 ± 1/62 بود. بیشتر افراد تحت مطالعه مذکر ، غیرسیگاری، و فاقد سابقۀ بیماری مسافرت بودند. دو گروه از نظر ویژگی­های دموگرافیک و عوامل خطر مشابه بودند. نتایج نشان داد هرچند بروز بی­نظمی­های قلبی در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود اما اختلاف آنان معنادار نبود. همچنین اختلاف معناداری بین دو گروه از نظر علائم حیاتی مشاهده نگردید.

  نتیجه­گیری: رایحه­درمانی با نعناع یک روش درمانی غیرتهاجمی، بی­خطر، آسان و سریع می­باشد که تقریباً فاقد عارضۀ جانبی است و به خوبی توسط بیماران پذیرفته و تحمل می­شود. لازم است مطالعات بیشتری در خصوص تاثیر رایحه­درمانی بر بی­نظمی­های قلبی و علائم حیاتی در بیماران مبتلا به سکتۀ قلبی انجام گیرد.

متن کامل [PDF 190 kb]   (2794 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb