پیام خود را بنویسید
دوره 5، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 1132-1123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jamilian M, hekmatpou D, jamilian H. Comparison of the effect of Ginger, Gabapentin , and ondansetron for prevention of nausea and vomiting after cesarean section by spinal anesthesia. cmja 2015; 5 (2) :1123-1132
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-295-fa.html
جمیلیان مهری، حکمت پو داوود، جمیلیان حمیدرضا. مقایسه اثر زنجبیل ، گاباپنتین و اندانسترون در پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از سزارین به روش اسپاینال. فصلنامه طب مکمل. 1394; 5 (2) :1123-1132

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-295-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، mjamilian@arakmu.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک
3- ،دانشگاه علوم پزشکی اراک، دانشکده پزشکی
چکیده:   (8317 مشاهده)

مقدمه: تهوع و استفراغ، از شایع‌ترین عوارض عمل جراحی سزارین هستند که ممکن است باعث پارگی بخیه، پارگی مری، آسپیراسیون معده و طولانی شدن مدت بستری شوند. با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت یافتن راهی برای پیشگیری از تهوع و استفراغ، این مطالعه به مقایسه‌ی اثر زنجبیل، گاباپنتین و اندانسترون در پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از سزارین به روش اسپاینال می‌پردازد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو سو کور تصادفی بود که بر روی 208 زن کاندیدای سزارین انتخابی انجام گردید. پس از اخذ رضایت‌نامه‌ی کتبی، نمونه‌ها به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. به گروه اول 300 میلی‌گرم گاباپنتین، به گروه دوم 8 میلی‌گرم اندانسترون، به گروه سوم یک گرم زنجبیل و به گروه چهارم دارونما داده شد. قبل از انجام اسپاینال و بعد از عمل در ریکاوری و نیز در فواصل زمانی 2، 4 و 6 ساعت بعد از عمل، شدت تهوع و استفراغ نمونه­ها بر اساس مقیاس چهارتایی ثبت گردید. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 19 و با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس یک‌طرفه، تی مستقل و کای دو مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.

یافته­ ها: بین چهار گروه مذکور اختلاف معنی‌داری از نظر سن، تعداد بارداری، میانگین فشار خون و ضربان قلب مادر، قبل و حین عمل و آپگار نوزادان و سطح هوشیاری مادران وجود نداشت. میانگین تهوع و استفراغ در گروه گاباپنتین (0/34± 0/28)، گروه اندانسترون (0/25± 0/28) و گروه زنجبیل (0/85± 0/27) بود که به‌طور معنی‌داری کمتر از دارونما (0/22± 1) بود (p=0/01)؛ ولی اختلاف معنی‌داری بین سه گروه دیده نشد.

نتیجه‌گیری: می‌توان از گاباپنتین، اندانسترون و زنجبیل با اثرات مشابه در کنترل تهوع و استفراغ بعد از عمل در خانم‌های کاندید سزارین استفاده کرد.

متن کامل [PDF 180 kb]   (2288 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb