پیام خود را بنویسید
دوره 5، شماره 3 - ( 9-1394 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 1282-1271 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

fazli D, vaezi G. Comparing the antioxidative effects of Vaccinium myrtillus - Cinnamomum tea and Melissa officinalis - Cinnamomum Tea on the oxidative stress in petrochemical workers. cmja 2015; 5 (3) :1271-1282
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-346-fa.html
فضلی داود، واعظی غلامحسن. مقایسه ی اثر آنتی‌اکسیدانی چای بادرنجبویه- دارچین و چای قره قات- دارچین بر استرس اکسیداتیو کارگران پتروشیمی. فصلنامه طب مکمل. 1394; 5 (3) :1271-1282

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-346-fa.html


1- دانشگاه ازاد اسلامی
2- ، دکترای فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، سمنان، ایران.gh.vaezi@yahoo.com ، gh.vaezi@yahoo.com
چکیده:   (5981 مشاهده)

مقدمه: این مطالعه برای مقایسه‌ی اثرات آنتی‌اکسیدانی چای­دارچین و قره­قات با چای­دارچین و بادرنجبویه انجام گرفته است.

 مواد و روش­ها: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 50 نفر از کارگران مرد پتروشیمی مواجهه­یافته با جیوه به‌صورت تصادفی ساده در قالب دو گروه 25 نفری در آن شرکت کردند. پس از دریافت رضایت‌نامه‌ی کتبی، ابتدا از هر کدام از افراد مقدار 5 میلی‌لیتر خون وریدی دریافت شد و شاخص‌های استرس اکسیداتیو در آن‌ها اندازه‌گیری گردید. سپس برای افراد گروه اول به مدت 30 روز، 100 میلی‌لیتر چای قره­قات و دارچین و به افراد گروه دوم 100 میلی‌لیتر چای­بادرنجبویه و دارچین تجویز گردید. در پایان، دوباره از افراد هر دو گروه 5 میلی‌لیتر خون وریدی دریافت شد و پارامترهای استرس اکسیداتیو آن اندازه‌گیری و مقایسه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آنالیز کوواریانس استفاده گردید.

 یافته­ها: میزان آسیب DNA و پراکسیداسیون لیپیدی پلاسما در دو گروه تفاوت معنی‌داری را نشان داد (001/0p= و 042/0p=). شدت اثر آنتی‌اکسیدانی چای­قره­قات- دارچین بر آسیب DNA (13/58± 36/163) بود و میزان پراکسیداسیون لیپیدی پلاسما (69/12± 46/134) نیز بیشتر از بادرنجبویه- دارچین (95/70± 05/352 و 39/16±40/138) بود.

نتیجه­گیری: به دنبال مصرف چای­قره­قات- دارچین، اثرات آنتی‌اکسیدانی و محافظت ژنومی در پارامترهای استرس اکسیداتیو کارگران مواجهه­یافته با اثرات سمّی جیوه حاصل گردید.

متن کامل [PDF 449 kb]   (2185 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb