پیام خود را بنویسید
دوره 6، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 1599-1592 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

akbari G, shahbazfar A, shokrollahi S, rezaei H. Effect of the mixture of olive oil and lime water on the healing process of rat's second degree burn. cmja 2016; 6 (3) :1592-1599
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-391-fa.html
اکبری قاسم، شهبازفر امیر علی، شکراللهی سیامک، رضایی هیرش. بررسی اثر ترکیب روغن زیتون و آب آهک بر التیام زخم ناشی از سوختگی درجه دوم در موش های صحرایی. فصلنامه طب مکمل. 1395; 6 (3) :1592-1599

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-391-fa.html


1- ، دکترای علوم تشریحی، گروه علوم پایه، دانشکده‌ی دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. ، g.akbari@tabrizu.ac.ir
2- دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
چکیده:   (11247 مشاهده)

مقدمه: یکی از اصلی‌ترین علل مرگ ناشی از سوختگی، عفونت‌های شدید به خاطر رشد کلنی‌های باکتریایی و ایجاد سپتی­سمی است. در مطالعات، اثرات ضد باکتریایی زیتون و آب آهک مشخص شده است. با توجه به استفاده از ترکیب روغن زیتون و آب آهک در بعضی از مناطق ایران جهت ترمیم زخم سوختگی، این مطالعه، با هدف بررسی اثر موضعی ترکیب روغن زیتون و آب آهک بر ترمیم زخم حاصل از سوختگی درجه‌دوِ سطحی در موش، طراحی و اجرا شد.

مواد و روش­ها: در این مطالعه‌ی تجربی - آزمایشگاهی از 30 سر موش ویستار استفاده شد. پس از ایجاد سوختگی درجه‌دوِ سطحی (با دمای 96 درجه­ی سانتی‌گراد به مدت 4 ثانیه و به قطر cm2) در موش‌ها، آن­ها به‌طور تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شدند. برای بررسی میزان بهبودی زخم، در گروه اول از ترکیب روغن زیتون و آب آهک، در گروه دوم از سولفادیازین نقره‌ی 1% و در گروه سوم از نرمال­سالین استفاده شد. در هر سه گروه، درصد بهبود زخم ثبت شد و نتایج با استفاده از آزمون آماری آنالیز اندازه‌های مکرر مورد بررسی قرار گرفت.

یافته­ها: میانگین درصد بهبود زخم در گروه اول 3/ 36±66/32، در گروه دوم 3/77 ± 64/86 و در گروه سوم 4/16 ± 49/27 بود. با توجه به آزمون آماری آنالیز اندازه‌های مکرر، بین گروه اول و دوم با گروه سوم تفاوت معناداری وجود داشت (0/05 p<).

نتیجه‌گیری: ترکیب روغن زیتون و آب آهک باعث تسریع در بهبود زخم می‌شود. توصیه می‌شود برای بررسی دقیق اثرات این ترکیب بر روی زخم، مطالعات هیستوپاتولوژی انجام گیرد.

متن کامل [PDF 485 kb]   (3120 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb