دوره 6، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 1489-1480 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- ، کارشناس ارشد پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده‌ی پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران. ، mahmodimokhtar85@gmail.com
3- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده:   (8623 مشاهده)

مقدمه: اختلالات لیپیدی از مهم‌ترین عواملی هستند که در ایجاد و پیشرفت ضایعات قلبی- عروقی نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی نقش و کاربرد اثر ترکیبی عسل و سرکه‌ی سیب بر چربی‌های خون بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی است.

روش‌ها: این مطالعه‌یک کارآزمایی بالینی است که در بیمارستان‌های آموزشی ولی عصر (عج) و امیرالمؤمنین (ع) شهرستان اراک انجام شد. نمونه‌های پژوهش 30 نفر بودند. از همه‌ی آن‌ها رضایت‌نامه‌ی اخلاقی دریافت شد و به شیوه‌ی تک­گروهی قبل و بعد، تحت آزمون قرار گرفتند. ابتدا میزان چربی‌های خون (کلسترول، تری­گلیسیرید، LDL و  HDL) آن‌ها بررسی ‌شد. سپس، 2 بار در روز در یک لیوان حاوی 200 سی‌سی آب، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب به آن‌ها داده ‌شد. بعد از 4 هفته سطح چربی خون آن‌ها مجدداً ارزیابی شد و با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که بعد از مداخله، میانگین و انحراف معیار تری­گلیسرید قبل و بعد، به­ترتیب 42/9±164/56 و 79/8±314/13 بود، میانگین و انحراف معیار کلسترول قبل و بعد، به­ترتیب 58/13± 256/8و 31/26±137/7بود و میانگین و انحراف معیار کلسترول LDL قبل و بعد، به­ترتیب 48/6±185/4و 25/07±120/43 بود که در هر سه مورد، کاهش معناداری را بعد از مداخله نشان می‌دهد؛ ولی میانگین HDL قبل 10/6± 43/30و میانگین بعد آن 16/1±64/03بود که نشان‌دهنده‌ی افزایش معنادار آن بعد از مداخله است (0/001p=).

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که اثر ترکیبی عسل و سرکه‌ی سیب، نقش بسیار مؤثری در کاهش چربی‌های مضر و افزایش چربی خوب در بیماران مبتلا به چربی خون بالا دارد.

واژه‌های کلیدی: عسل، سرکه ی سیب، هایپرلیپیدمی
متن کامل [PDF 327 kb]   (4941 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سنتی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.