دوره 8، شماره 2 - ( 6-1397 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 2264-2254 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد مامایی، گروه مامایی، دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران.
2- ، گروه مامایی، دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران. ، ba.davami@gmail.com
3- ، دکترای بهداشت باروری، گروه مامایی، دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران.
4- ، گروه زنان و مامایی، متخصص زنان و زایمان، گروه پزشکی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران.
چکیده:   (6061 مشاهده)
مقدمه: اپیزیاتومی یکی از مهم‌ترین دلایل درد پس از زایمان است که باعث محدودیت در حرکت زن و مراقبت مؤثر وی از نوزاد می‌شود. هدف این مطالعه، بررسی تأثیر پماد ترکیبی بابونه و گل همیشه‌بهار بر شدت درد اپی‌زیاتومی در زنان نخست‌زاست.
مواد و روش­ها: در این کارآزمایی بالینی یک‌سوکور، 99 زن واجد شرایط مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران شرکت کردند. از نمونه‌ها رضایت‌نامۀ کتبی آگاهانه دریافت شد و به‌صورت تصادفی به 3 گروه «مداخله، دارونما و کنترل» تقسیم شدند. چهار ساعت بعد از زایمان در محل اپی‌زیاتومی افراد گروه مداخله، هر 8 ساعت یک‌بار به مدت ده روز یک بند انگشت پمادمالی شد. شدت درد قبل از مداخله و 1، 5 و 10 روز بعد از زایمان با مقیاس دیداری ده‌درجه‌ای VAS ارزیابی شد. داده‌ها با آزمون کای دو، کروسکال‌والیس و آنالیز واریانس تحلیل شد. سطح معناداری کمتر از %5 در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: قبل از مداخله بین 3 گروه تفاوت آماری معنی‌دار وجود نداشت (0/108p-value=). میانگین شدت درد گروه مداخله در روزهای اول، پنجم و دهم بعد از زایمان به‌ترتیب 1/20±3/24، 1/65±2/33 و 1/65±2/33 بود که به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای از دو گروه دیگر پایین‌تر بود (0/001=p-value).
نتیجه‌گیری:استفاده از پماد ترکیبی گل بابونه و همیشه‌بهار با توجه به خواص ضدالتهابی آن، در تسکین درد زخم اپی‌زیاتومی و کاهش مصرف مسکّن از سوی بیمار مؤثر است.
متن کامل [PDF 691 kb]   (1645 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: پرستاری و مامایی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.