دوره 1، شماره 1 - ( 3-1390 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 42-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران. ، Ma.davoodi@arakmu.ac.ir
چکیده:   (13453 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: اخیرأ این فرضیه مطرح است که افزایش مصرف دوکوزاهگزانوییک اسید و ایکوزاپنتانوییک اسید (اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره طولانی امگا3) اثرات قابل توجهی بر پیامدهای حاملگی دارند اما شواهد موجود در مورد اثر این اسیدها بر طول مدت حاملگی و وزن هنگام تولد نوزاد محدود و ضد و نقیض است. از این رو مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی تأثیر مکمل دوکوزاهگزانوییک اسید و ایکوزاپنتانوییک اسید بر طول مدت حاملگی و وزن هنگام تولد انجام شده است . مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه‌ی کارآزمای بالینی، 120 مادر باردار سالم به طور تصادفی به دو گروه 60 نفره تقسیم شدند. در حالی که مراقبت بارداری برای هر دو گروه یکسان انجام می‌شد، فقط به گروه مداخله، از هفته‌ی 16 تا انتهای بارداری، روزانه یک کپسول 1000 میلی‌گرمی روغن ماهی سالمون حاوی 180 میلی‌گرم ایکوزاپنتانوئیک اسید و 129 میلی‌گرم دوکوزاهگزانوییک اسید داده شد. نمونه‌ها تا زمان زایمان برای تعیین طول مدت حاملگی و وزن هنگام تولد نوزاد پیگیری شدند. وزن نوزادان بر حسب گرم و طول مدت حاملگی بر حسب هفته و روز در چک لیست ثبت شد. سپس داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارSPSS ، با آزمون تحلیلی T Test و من ویتنی، آزمون‌های پارامتریک و مقایسه‌ی میانگین آنالیز شدند. نتایج: در 48 نمونه‌ی گروه کنترل و 44 نمونه‌ی گروه مداخله، میانگین طول مدت بارداری در گروه کنترل 1.20±39.13 هفته و در گروه مداخله 39.12±0.93 هفته بود که آزمون T اختلاف معنی‌دار بین دو گروه نشان نداد. میانگین وزن هنگام تولد نوزادان نیز در گروه کنترل441.07 ±3367.08 گرم و در گروه مداخله 3083.64±452.43 گرم بود که آزمون T اختلاف معنی‌دار بین دو گروه نشان داد (P=0.003)به طوری که میانگین وزن نوزادان در گروه مداخله، 284 گرم کم‌تر از گروه کنترل بود . نتیجه‌‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن مکمل دوکوزاهگزانوییک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید به رژیم غذایی مادران باردار، با کاهش وزن هنگام تولد نوزاد همراه بوده و بر طول مدت حاملگی نیز تأثیری نداشته است.
متن کامل [PDF 3762 kb]   (2774 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |