دوره 9، شماره 4 - ( 12-1398 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 3877-3868 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه انگل و قارچ‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- گروه فیزیولوژی و فیزیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی اراک، اراک، ایران. ، dr.hsoleimani@arakmu.ac.ir
چکیده:   (3341 مشاهده)
مقدمه: آکانتامبا، آمیبی آزادزی و فرصت‌طلب است که قابلیت تبدیل این انگل به کیست، درمان بیماری‌های ناشی از آن را با مشکل روبه‌رو کرده است. در این مطالعه به بررسی اثر امواج مایکرو بر روی کیست‌های آکانتامبا در محیط برون‌تنی پرداختیم. 
مواد و روش ها: کیست‌های انگل در محیط کشت تکثیر شدند و ۱۶ لوله آزمایش حاوی کیست‌های انگل تهیه و به دو گروه تقسیم شدند. محتویات هشت لوله در بازه زمانی صفر تا ۱۲۰ ثانیه تحت تابش امواج مایکرو پیوسته و هشت لوله بعدی در بازه زمانی صفر تا ۳۶۰ ثانیه تحت تابش امواج مایکرو تکرارپذیر قرار گرفتند. مرگ‌ومیر کیست‌ها در انتهای تابش ثبت و نتایج دو گروه با هم مقایسه شد.
یافته ها: تابش امواج مایکرو به صورت پیوسته و تکرارپذیر به ترتیب در مدت ۱۲۰ و ۳۶۰ ثانیه منجر به مرگ ۱۰۰ درصد کیست‌های آکانتامبا شد. در تابش پیوسته امواج، میزان مرگ‌ومیر انگل در همه گروه‌ها با گروه کنترل اختلاف معنی‌دار نشان داد (P<۰/۰۰۰۱)، ولی در تابش تکرارپذیر، میزان مرگ‌ومیر انگل فقط در گروه‌هایی که بیش از ۶۰ ثانیه تحت تابش قرار گرفته بودند با گروه کنترل اختلاف معنی‌دار نشان داد (P<۰/۰۰۰۱). 
نتیجه گیری: تغییر در شیوه تابش امواج از نوع پیوسته به تکرارپذیر، اثرات دمایی امواج مایکرو را کاهش می‌دهد، ولی بر روی میزان مرگ‌ومیر کیست آکانتامبا تأثیری ندارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد تأثیر امواج مایکرو فقط ناشی از افزایش حرارت محیط نیست، بلکه خاصیت دیگری از این نوع موج نیز در مرگ انگل آکانتامبا دخالت دارد.
متن کامل [PDF 3844 kb]   (1297 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2361 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.