دوره 10، شماره 1 - ( 3-1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 55-46 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران. ، soltaninejad@yahoo.com
2- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.
چکیده:   (3534 مشاهده)
هدف: اضطراب پدیده‌ای است که بشر در مراحل مختلف زندگی آن را تجربه می‌کند، از این رو با روش‌های مختلف در پی کنترل و کم کردن اثرات نامطلوب آن بوده است. بر این اساس این مطالعه با هدف تعیین تأثیرگیاه گاوزبان بر اضطراب دانشجویان انجام شد.  
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. تعداد 40 نفر از دانشجویان پرستاری شهر کرمان به روش تصادفی مبتنی بر هدف با کسب رضایت‌نامه کتبی به دو گروه 20نفره تقسیم شدند. ابزار مورداستفاده در این مطالعه پرسش‌نامه‌ای شامل مشخصات فردی و اضطراب کتل بود. از هر دو گروه، آزمون نوبت اول به عمل آمد، سپس افراد گروه آزمایش، روزانه یک گرم پودر گل گاوزبان را در 250 سی‌سی آب جوشیده مصرف کردند. پس از گذشت یک ماه آزمون نوبت دوم از هر دوگروه به عمل آمد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نسخه 20 نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و استنباطی (میانگین، انحراف معیار، کای دو، تی زوجی و مستقل، من یو ویتنی) انجام شد.
یافته ها: میزان نمره اضطراب کل درگروه آزمایش از 6/31 ± 40/4 به395/5±38/65 کاهش یافت و در گروه کنترل از 9/02±39/7 به 9/91±41/75 افزایش یافت. در ابتدای مطالعه بین دو گروه اختلاف معنی‌داری وجود نداشت. گرچه نمره اضطراب کل بعد از مطالعه در گروه آزمایش کاهش و در گروه کنترل افزایش یافت، اما این تغییرات بین دو گروه اختلاف معنی‌داری را نشان نداد.
نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد که گیاه گاوزبان باعث کاهش اضطراب در گروه آزمایش شده است، اما معنی‌دار نبودن اختلاف در دو گروه می‌تواند به دلیل مدت زمان مصرف کوتاه یا حجم نمونه کم باشد که به بررسی بیشتر در تحقیقات مشابه با نمونه بیشتر نیاز است.
واژه‌های کلیدی: گل گاوزبان، اضطراب، دانشجو
متن کامل [PDF 3895 kb]   (2234 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (22221 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.