دوره 10، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 159-148 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه تربیت بدنی، دانشکده تربیت بدنی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.
2- گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، mahmadi1376@gmail.com
چکیده:   (3142 مشاهده)
مقدمه: گزارش شده است که علائم پاتولوژیک بیماری آلزایمر و انحطاط سلول‌های عصبی موجب گسترش التهاب در این بیماران می‌شود. هدف از این پژوهش، بررسی اثر تمرین استقامتی به همراه مصرف عصاره زعفران بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین 17 و 18 موش‌های آلزایمری با تری متیل تین کلرید بود. 
مواد و روش ها: در این تحقیق تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگودوالی با وزن 180±20 گرم انتخاب و پس از القای آلزایمر (با استفاده از تزریق درون‌صفاقی k‏g/mg  80 میلی‌گرم تری متیل تین کلرید) به طور تصادفی در چهار گروه کنترل، تمرین، عصاره زعفران و عصاره زعفران + تمرین قرار گرفتند. عصاره زعفران با دُز kg/mg 25 طی هشت هفته روزانه به صورت درون‌صفاقی تزریق شد. برنامه تمرین استقامتی شامل دویدن فزاینده روی دستگاه نوارگردان بدون شیب با سرعت 15 تا 20 متر در دقیقه و مدت 15 تا 30 دقیقه در هر جلسه و سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو‌طرفه در سطح معنی‌داری P<0/05 تجزیه و تحلیل شد. 
یافته ها: نتایج نشان داد تمرین (0/10=P)، مصرف زعفران (0/07=P) و تعامل تمرین و مصرف زعفران (0/06=P) اثر معنی‌داری بر اینترلوکین 17 موش‌های صحرایی ندارد. همچنین تمرین (0/68=P)، مصرف زعفران (0/84=P) و تعامل تمرین و زعفران (0/57=P) اثر معنی‌داری بر اینترلوکین 18 موش‌های صحرایی نداشت.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج، به نظر می‌رسد تمرینات ورزشی و عصاره زعفران بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین 17 و 18 در موش‌های صحرایی مبتلا به آلزایمر تأثیر ندارد. 
متن کامل [PDF 5149 kb]   (1377 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2285 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.