مقدّمه: برخی از عوامل التهابی، پیشگوکننده بیماریهای قلبیعروقی هستند. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر شش هفته مصرف خوراکی عصاره آبی برگ درخت انبه به همراه تمرین TRX بر سطوح سرمی اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشی C دانشجویان پسر غیرفعال دارای اضافهوزن و چاق بود.
روش کار: در این پژوهش نیمهتجربی، 48 دانشجوی دارای اضافهوزن و چاق غیرفعال با دامنه سنّی 25-20 سال بهصورت هدفمند انتخاب و پس از اخذ رضایتنامه کتبی از آنها، در چهار گروه 12 نفره کنترل، عصاره، تمرین+ دارونما و تمرین+ عصاره به روش تصادفی تقسیمبندی شدند. آزمودنیها شش هفته (سه جلسه در هفته) به انجام تمرین TRX و مصرف روزانه 2 بار کپسول 500 میلیگرمی حاوی عصاره برگ انبه و دارونما، قبل از صرف نهار و شام پرداختند. سطح سرمی اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشی C، 24 ساعت قبل و 48 ساعت متعاقب آخرین جلسه تمرین اندازهگیری شد. دادهها با آزمون تی وابسته و تحلیل واریانس یکراهه و سطح معناداری کمتر از 05/0 در نرم افزار SPSS-25 تحلیل شدند (0/05 >P).
یافتهها: تفاوت معناداری در سطوح اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشی C، گروههای تمرین، تمرین+ عصاره و عصاره نسبت به پیشآزمون مشاهده شد (0/001 p=). اختلاف پیش و پسآزمون گروهها با استفاده از تحلیل واریانس یکراهه بر روی وزن، شاخص توده بدنی، سطوح اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشی C، در بین گروههای پژوهش تفاوت معناداری نشان داد ( 0/05>p بینگروهی).
نتیجهگیری: شش هفته مصرف عصاره برگ انبه و تمرین TRX ممکن است در کاهش وزن، شاخص توده بدنی، سطوح سرمی اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشی C مؤثر باشد. ازطرفی، یکی از راههای کنترل التهاب ممکن است انجام تمرین TRX به همراه مصرف عصاره برگ انبه باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |