پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای موسوی

محمد نبیونی، مهناز آذرنیا، سيد رحمت اله موسوی، طیبه رمضانی ،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

  مقدمه: بهبود زخم، عبارت از ترمیم پوست بعد از جراحت است. مورد، گیاهی با خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی می باشد. در این مطالعه اثرات پماد عصاره متانولی برگ گیاه مورد در روند التیام زخم در رت های نژاد ویستار مورد بررسی قرار گرفت .

  مواد و روش ها: جهت انجام پژهش تجربی حاضر پماد ۱۰ درصد عصاره میرتوس کامونیس در روغن پارافین آماده گردید. زخم ها در ضخامت کامل پوست در منطقه پشتی رت های گروه های کنترل، شم و تجربی ایجاد گردیدند سپس زخم ها با پماد آماده شده برگ گیاه مورد، یک بار در روز تیمار شدند. در نهایت متوسط ​ ضخامت پوست، تعداد فولیکول مو، قطر کلاژن و تعداد رگ های خونی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون آنووای یک طرفه و با کمک نرم افزار SPSS نسخه ۱۱ مورد تحلیل قرار گرفت .

  یافته ها: نتایج حاصله نشان داد که تیمار زخم با این پماد در گروه تجربی منجر به افزایش معنی داری در درصد بهبود زخم، افزایش تعداد فولیکول های مو و تعداد رگ های خونی گردید. همچنین در افزایش ضخامت پوست و قطر کلاژن رسوب گذاری شده نیز تفاوت معنی داری مشاهده شد. این نتایج دلیلی بر تسریع روند بهبود زخم در نمونه های تحت تیمار بود.

  نتیجه گیری : با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، این پماد ممکن است در تسریع انتقال از مرحله التهابی به مرحله هیپرپلازی فیبروبلاست به دلیل افزایش سنتز کلاژن و عروق خونی در این مرحله موثر باشد.

 


دکتر سارا موسوی، دکتر احمد محمودیان،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: شیوع بیماری دیابت نوع ۲ و گرایش گسترده‌ی مردم به استفاده از طبّ مکمّل و جایگزین برای درمان آن، موجب اهمیت یافتن شناسایی روش‌های مختلف درمان این بیماری شده است. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی استفاده از طبّ مکمّل و جایگزین در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ در اصفهان در سال ۱۳۹۲ انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه‌ی تحلیلی - مقطعی است که در آن ۴۰۰ نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲با کسب رضایت نامه کتبی به روش نمونه‌گیری غیر احتمالی آسان انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از مصاحبه پرسش‌نامه‌ی محقق­ساخته جمع‌آوری شدند و با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی ۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: در طبّ مکمّل از روش‌های گوناگونی جهت درمان استفاده می‌شود. در این مطالعه که با رضایت شرکت‌کنندگان صورت گرفت تعداد ۸۵/۸% از بیماران مبتلا به دیابت، حداقل از یکی از انواع طبّ مکمّل استفاده کردند. فراوانی استفاده از روش‌های طبّ مکمّل، به تفکیک، شامل مصرف مواد طبیعی (۴۱/۸%)، روش‌های فیزیکی و حرکتی (۳۵/۹%)، درمان معنوی (۳۴/۱%)، روش‌های سنّتی (۱۸/۴%)، طبّ ذهن و بدن (۱۲/۸%)، سیستم‌های کامل درمانی (۴/۱%)، سایر روش‌ها (۶/۲%) و درمان‌های انرژیایی (۲/۳%) بوده است.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده اکثر بیماران مبتلا به دیابت در کنار درمان دارویی از درمان مکمّل و جایگزین نیز استفاده ‌کردند. درصورتی‌که پزشکان بخواهند در جهت استفاده‌ی مناسب از این درمان، بیماران خود را راهنمایی کنند، به اطلاعات علمی بیشتری نیاز خواهند داشت. همچنین تحقیقات بیشتر در مورد اثربخشی طبّ مکمّل و جایگزین به‌منظور استفاده و آموزش جامعه و کنترل بهتر قند خون توصیه می‌شود.


غلامرضا محمدسلطانی، سیمین همتی، محمد کمالی‌نژاد، سید امیر حسین لطیفی، سید عبدالعلی موسوی‌زاده،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه موکوزیت ناشی از رادیوتراپی سر و گردن شیوع بالایی دارد. با وجود این، طب رایج در پیشگیری و درمان این ضایعه کاملاً موفق نبوده است. بنابراین، می‌توان از توان بالقوه طب ایرانی، به منظور پیش‌گیری و درمان خوراکی یا موضعی این عارضه، استفاده کرد. 
مواد و روش ها در این مطالعه کلیدواژه‌های موکوزیت، رادیوتراپی سر و گردن، قلاع و زخم‌های دهانی در بین کتاب‌های مرجع و معتبر طب سنتی ایران مانند کتاب قانون، ذخیره خوارزمشاهی، الحاوی، خلاصه التجارب، طب اکبری، اکسیر اعظم، خلاصه‌الحکمه و مخزن‌الادویه و همچنین پایگاه‌های اطلاعاتی اسکوپوس، وب‌آو ساینس و پابمد از سال ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۱۸ بررسی شد. 
یافته ها با مقایسه زخم‌های دهانی، از دیدگاه طب ایرانی موکوزیت ناشی از رادیوتراپی، بیشترین شباهت بین موکوزیت با قلاع دموی و بثور صغار متقرح است که البته هر دوی این ضایعات، درمان یکسانی دارند. به منظور پیش‌گیری و درمان این زخم‌ها، راهکارهای مختلفی درخصوص اصلاح سبک زندگی توصیه شده است. علاوه بر این، با توجه به سبب گرمی و حرارت و خشکی در ایجاد موکوزیت، گیاهانی که باعث ایجاد خاصیت سردی و رطوبت و حفظ انسجام بافتی درکل بدن و ناحیه دهان می‌شوند، می‌توانند با خاصیت ضد‌التهابی و آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌بیوتیکی به صورت موضعی و خوراکی در پیش‌گیری و درمان موکوزیت استفاده شوند.
نتیجه گیری موکوزیت دهانی بیشترین شباهت را به قلاع دموی داشته و به دلیل دیدگاه متفاوت طب سنتی ایران به مقوله سلامت و بیماری، اصلاح سبک زندگی در کنار تدابیر درمانی در کنترل موکوزیت ناشی از رادیوتراپی سر و گردن می‌تواند راهگشا باشد.

دکتر صغری فلاحی، دکتر فرخنده رزم پور، دکتر لیلا جعفری، دکتر غلامعلی جاودان، دکتر زینب صالح پور، دکتر شیده رفعتی، سیده معصومه موسوی نژاد، فریده دست سوز، دکتر مرضیه نیک پرور،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: مورینگا یا گز روغنی درختچه ای بومی با ارزش تغذیه ای بالا، در مناطق کوهستانی جنوب شرق ایران، از بشاگرد هرمزگان تا مرز پاکستان گسترش دارد. این گیاه از گذشته تاکنون به درستی شناخته نشده است. مطالعه به منظور گردآوری دانش بومی در رابطه با مصارف محلی گیاه مورینگا در جنوب ایران صورت گرفته است.
روش کار: مطالعه میدانی و با استفاده از چک لیست، مشاهده همراه با مشارکت و مصاحبه انجام شد. داده ها از طریق حضور مستقیم پرسشگرها و مصاحبه در پاییز و زمستان ۱۳۹۹، در هرمزگان و سیستان و بلوچستان جمع آوری شد. ۴۰چک لیست از افراد ساکن در مناطق مورد مطالعه که تمایل به همکاری داشتند جمع آوری شد. داده ها توسط نرم افزارSPSS آنالیز شدند، برای توصیف متغیرهای پیوسته از میانگین و انحراف معیار استفاده و متغیرهای طبقه ای با تعداد و درصد گزارش شدند.
یافته‌ها: میانگین سنی افراد ۹۱/۱۴±۸۲/۴۷ سال و در محدوده ۲۳ تا ۸۰ سال قرار داشتند. روش مصرف در هر دو منطقه بیشتر بصورت خوراکی (۸۱ درصد)، و یا استفاده از روغن آن به صورت مالشی (۱۹ درصد) بود. ۵/۹۰ درصد افراد گیاه را به صورت چاشنی و افزودنی غذا، روغن، دمنوش و ۵/۹ درصد بصورت مرهم و ضماد برای بهبود زخم استفاده می کردند. ۸۵ درصد بومیان منطقه، گیاه را بصورت خشک و ۱۵درصد بصورت تازه مصرف کنند.
نتیجه گیری: مصارف محلی گیاه مورینگا در مناطق جنوبی ایران بیشتر به صورت خوراکی و به شکل چاشنی غذا، روغن و دمنوش بود. در موارد کمتری نیز به عنوان مرهم و ضماد برای بهبود زخم استفاده می شد.
 

رقیه خرقانی، معصومه مرتقی قاسمی، سعیده موسوی، رباب ناصری،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: سندرم پیش از قاعدگی مجموعه علائمی است که کیفیت زندگی و عملکرد خانوادگی و اجتماعی زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اصلاح سبک زندگی یکی از روش‌های پیشنهادی کنترل این علائم است که طب ایرانی بر آن تأکید دارد. مصاحبه انگیزشی به ایجاد رفتارهای خود مراقبتی در اصلاح سبک زندگی کمک می‌کند. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر مصاحبه انگیزشی با محتوای اصول حفظ‌الصحه طب ایرانی بر علائم جسمی و روانی پیش از قاعدگی انجام شد.
روش کار: این مطالعه کارآزمایی کنترل‌شده تصادفی در سال ۱۴۰۱ در مراکز منتخب درمانی زنجان انجام شد. ۵۰ خانم دارای علائم پیش از قاعدگی پس از اخذ رضایت نامه کتبی آگاهانه با تخصیص تصادفی به دو گروه ۲۵ نفره مداخله و کنترل تقسیم شدند. مداخله شامل پنج جلسه فردی و مجازی مصاحبه انگیزشی مبتنی بر اصول حفظ‌الصحه طب ایرانی بود. گروه کنترل هیچ‌گونه مداخله‌ای دریافت نکردند. ابزار پژوهش پرسشنامه علائم پیش از قاعدگی premenstrual symptoms screening tool، در سه مرحله قبل، بلافاصله بعد و سه ماه پس از مداخله توسط شرکت‌کنندگان تکمیل شد. داده‌ها توسط آزمون‌های آماری تی مستقل، کای‌دو، آزمون اندازه‌گیری مکرر و آزمون تعقیبی بنفرونی با نسخه ۱۶ SPSS تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: در گروه مداخله تغییرات میانگین (انحراف‌ معیار) علائم روانی پیش‌آزمون ۵۷/۲۲ (۰۵۳/۸)، پس‌آزمون ۹۵/۱۶ (۴۰۶/۷) و پیگیری ۶۷/۱۱ (۸۹۳/۵) و با (۰۰۱/۰>p) معنی‌دار بود. تغییرات تأثیر علائم بر فعالیت‌های روزمره زندگی گروه مداخله در مراحل پیش‌آزمون ۰۵/۱۰ (۳۵۶/۲)، پس‌آزمون ۲۴/۵ (۶۲۴/۲) و پیگیری ۵۲/۴ (۶۹۴/۲) با (۰۰۱/۰>P) معنی‌دار بود. تغییرات علائم جسمی معنی‌دار نبود.
نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش مصاحبه انگیزشی مبتنی بر اصول حفظ‌الصحه طب ایرانی برای بهبود علائم روانی سندرم پیش از قاعدگی و تأثیر علائم بر فعالیت‌های روزمره زندگی توصیه می‌گردد.

حیدر موسوی، احسان محمدزاده، هاجر بدری، اسماعیل نجفی، گلچین موسوی تکانتپه، شهرام نظری،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: انار گیاهی با سابقه کهن می‌باشد که کاربرد زیادی در علوم پزشکی داشته و اجزای آن به طور مجزا خواص متعددی دارند. هدف از پژوهش کنونی سنتز عصاره پوست انار و بررسی اثرات ضد باکتریایی آن بر روی گروهی از باکتری‌های روده‌ای و مقایسه خواص ضدباکتریایی آن با فنل می‌باشد.
روش کار: مطالعه به صورت تجربی در اردیبهشت ۱۴۰۲ در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده علوم پزشکی خلخال انجام گردید. عصاره پوست انار با روش هیدرو الکلی استخراج گردید. اثر ضد باکتریایی عصاره پوست انار و فنل به روش انتشار دیسک و میکرو براث دایلوشن بر روی تعدادی از گونه‌های استاندارد از باکتری‌های روده‌ای انجام شد. تمامی آزمایشات بر اساس دستورکارهای موسسه استانداردهای آزمایشگاهی و بالینی (CLSI) انجام گردید. این مطالعه با کد اخلاق IR.KHALUMS.REC,۱۴۰۲.۰۰۶ در کمیته اخلاق دانشکده علوم پزشکی خلخال به ثبت رسیده است.
یافته‌ها: مقدار حداقل غلظت بازدارندگی عصاره پوست انار برای باکتری‌های شیگلا دیسانتری، اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه و آنتروباکتر آئروژنز به ترتیب برابر ۵/۱۲%، ۵/۱۲%، ۲۵% و ۲۵/۶% بدست آورده شد. همچنین مقدار MBC عصاره پوست انار برای باکتری‌های شیگلا دیسانتری، اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونی و آنتروباکتر آئروژنز برابر ۲۵% بدست آمد. قطر هاله عدم رشد برای باکتری‌های شیگلا دیسانتری، اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه و آنتروباکتر آئروژنز به ترتیب ۱۸، ۱۹، ۱۶ و ۲۲ میلی متر بدست آمد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش کنونی نشان می‌دهد که عصاره هیدروالکلی پوست انار در حذف باکتری‌های روده‌ای بسیار مؤثر است. همچنین در زمان تماس کوتاه‌تر نسبت به فنل باعث حذف این باکتری‌ها می‌شود.
 
حیدر موسوی، هاجر بدری، اسماعیل نجفی، سعید پرستار، شهرام نظری،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

ﻣﻘﺪﻣﻪ: افزایش مقاومت گونه ­های قارچی و نیز عوارض جانبی نسبتاً زیاد داروهای ضدقارچی، محققان را به مطالعه و یافتن روش ­های جدید درمانی علیه قارچ­ها وادار می­کند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ضدکاندیدایی سفیده‌ی تخم‌مرغ­های محلی و ماشینی و مقایسه‌ی آن با آمفوتریسین ب بود.
روش ﮐﺎر: مطالعه به‌صورت تجربی در اردیبهشت ۱۴۰۲ در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده‌ی علوم پزشکی خلخال انجام شد. این مطالعه با استفاده از روش میکروبراث دایلوشن و قطر هاله‌ی عدم رشد، اثرات ضدقارچی سفیده‌ی تخم‌مرغ­های محلی و ماشینی و آمفوتریسین ب را آزمایش کرد. در این مطالعه، گونه‌ی کاندیدا آلبیکنز در مجاورت رقت­های مختلف (۵۰ درصد، ۲۵ درصد، ۱۲/۵ درصد، ۶/۲۵ درصد و  ۳/۱۲۵ درصد) سفیده‌ی تخم‌مرغ­های محلی، ماشینی و آمفوتریسین ب قرار گرفت. MIC، MFC و قطر هاله‌ی عدم رشد این ترکیبات روی کاندیدا آلبیکنز طبق دستورکارهای مؤسسه‌ی استانداردهای آزمایشگاهی و بالینی (CLSI) تعیین شد.
یﺎﻓﺘﻪﻫﺎ: بر اساس نتایج حاصل از آزمایش‌ها، مقدار MIC سفیده‌ی تخم‌مرغ­ های محلی و ماشینی روی کاندیدا آلبیکنز برابر با ۲۵ درصد و مقدار MFC آن‌ها برابر با ۵۰ درصد به دست آمد، درحالی‌که در این رقت­ها، در مجاورت آمفوتریسین ب هیچ­گونه رشدی مشاهده نشد. همچنین، مقدار MIC و MFC به‌ترتیب در صورت ترکیب ۲۵ میکرولیتر آمفوتریسین ب با ۷۵ میکرولیتر سفیده‌ی تخم‌مرغ­ محلی و ماشینی ۳/۱۲۵ درصد و ۶/۲۵ درصد به دست آمد. همچنین، قطر هاله‌ی عدم رشد برای قارچ کاندیدا آلبیکنز در مجاورت سفیده‌ی تخم‌مرغ محلی، ماشینی و آمفوتریسین ب به‌ترتیب برابر با ۱۲، ۱۱ و ۱۶ میلی­متر به دست آمد.
ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی: سفیده‌ی تخم‌مرغ ­های محلی و ماشینی دارای قابلیت ضدقارچی روی کاندیدا آلبیکنز است.

 

سید امیر موسوی، مریم ابراهیمی، ابوذر جوربنیان،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف: با توجه به تنوع مکمل‌های غذایی، انتخاب یک مکمل مناسب و در دسترس برای بهبود عملکرد ورزشی از اهمیت بالابی برخوردار است. اسفناج یکی از این مکمل های غذایی است که دارای نیترات/نیتریت غیر ارگانیک است که به نظر می رسد عملکرد عروقی، شناخت و عملکرد فیزیکی را افزایش می‌دهد. از این رو، هدف از مطالعۀ حاضر، اثر مصرف کوتاه‌مدت پودر اسفناج بر عملکرد هوازی و بی‌هوازی افراد جوان فعال می‌باشد.
روش‌ کار: پس از مشخص کردن معیارهای ورود به تحقیق، تعداد ۱۴ نفر از زنان و مردان سالم و فعال (سن: ۱/۸۱ ± ۲۲/۷۱ سال، شاخص توده بدنی: ۲/۵۷ ± ۲۲/۷۰ کیلوگرم بر مترمربع) در این پژوهش شرکت کردند. از آزمودنی ها، رضایت نامه کتبی آگاهانه دریافت شد سپس به‌صورت تصادفی به دو گروه مکمل (۵۰ گرم در روز پودر اسفناج) و دارونما (۵۰ گرم در روز آرد برنج+رنگ سبز خوراکی) تقسیم شدند که به‌مدت ۱۴ روز مصرف کردند. قبل و ۴۸ ساعت پس از آخرین وهلۀ مصرف مکمل، عملکرد هوازی و عملکرد بی‌هوازی بالاتنه و پایین تنه افراد توسط آزمون‌های ارگومتر آستراند، تردمیل بروس، وینگیت ۳۰ ثانیه‌ای پا و کرنک ۳۰ ثانیه‌ای دستی مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور آنالیز داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس ۲×۲ و مقایسه‌های زوجی بونفرونی در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۶ استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف ۱۴ روز مصرف پودر اسفناج، اثر معنی‌داری بر حداکثر اکسیژن مصرفی در آزمون‌های بیشینه (۰/۵۹
p=) و زیربیشینه (۰/۰۸p=) و همچنین اوج (۰/۱۲p=)، میانگین (۰/۴۶p=) و حداقل (۰/۶۳p=) توان بی‌هوازی، حداکثر سرعت پدال‌زدن (۰/۵۵p=) و مدت زمان حفظ حداکثر سرعت در بالاتنه (۰/۱۲p=) و پایین‌تنه (۰/۹۷p=) را نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف کوتاه‌مدت اسفناج، منجر به بهبود عملکرد هوازی و بی هوازی افراد فعال نمی شود. بنابراین نتایج مربوط به استفاده از اسفناج جهت بهبود شاخص‌های عملکرد ورزشی را حمایت نمی‌کند.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb