پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای ترکیبات زیست فعال

سید عباس میرجلیلی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: گیاه انار گونه‌ای بومیِ ایران است که طی سال‌های اخیر به دلیل مصارف متعدد در تغذیه و داروسازی، توجه زیادی را به خود معطوف کرده است. به دلیل اینکه قسمت‌های مختلف درخت انار از ترکیبات ­زیست­فعّال خاصی همانند پلی‌فنل‌ها، انتوسیانین‌ها، اسیدهای چرب کونژوگه و غیره برخوردار است، اثرات متعدد دارویی همچون خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدّمیکروبی، ضدّدیابتی و ضدّسرطانی از آن گزارش شده است.

مواد و روش‌ها: به‌منظور جمع‌بندی نتایج تحقیقات انجام­شده روی این گیاه و بررسی نحوه‌ی عملکرد ترکیبات زیست­فعّال آن، این مطالعه‌ی کتابخانه‌ای با کاوش در منابع معتبر علمی انجام گرفت.

یافته­ها: از ۴۰۸۰ گزارش علمی ثبت‌شده از سال ۲۰۱۰ تاکنون، ۷۸ گزارش انتخاب و بر مبنای نوع سرطان بررسی شد. سعی شد تا با معرفی این گیاه ارزشمند و ترکیبات زیست­فعّال آن، که در بخش‌های مختلف گیاه شامل برگ، ساقه، ریشه، گل و اجزای میوه یافت می‌شوند، اثرات درمانی آن‌ها در هر یک از انواع سرطان‌ها مورد بررسی قرار گیرد. مکانیسم عمل ترکیبات مذکور برحسب سرطان پروستات، ریه، پستان، خون و کبد شرح داده شد.

نتیجه‌گیری: هدف اصلی، بیان نحوه‌ی عملکرد مهم‌ترین ترکیبات زیست­فعّال مؤثر در هر نوع سرطان برای تداوم این تحقیقات روی انارهای ایرانی بود که از تنوع بسیار بالایی برخوردارند. درنهایت نتیجه‌گیری شد که ترکیبات زیست­فعّال انار به‌عنوان یک عامل شیمی­حفاظتی و احتمالاً به‌عنوان یک عامل درمانی علیه سرطان‌های متعدد انسانی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb