TY - JOUR T1 - Investigating the Effects of Serum Vitamin E level on Normal Pregnancy and Gestational Diabetes TT - تعیین سطح سرمی ویتامین E در بارداری طبیعی و دیابت بارداری JF - CMJA JO - CMJA VL - 3 IS - 4 UR - http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-204-fa.html Y1 - 2014 SP - 674 EP - 682 KW - Gestational Diabetes KW - α-tocopherol KW - Vitamin E KW - Anti-oxidant. N2 -   مقدمه: «دیابت بارداری» به عدم تحمل کربوهیدرات با شدت متفاوت گفته می­شود که در دوران بارداری شروع و یا نخستین بار در این دوران شناسایی شده است. هدف این پژوهش تعیین سطح سرمی ویتامین E در بارداری طبیعی و دیابت بارداری است.   مواد و روش­ها: این پژوهش به روش مورد- شاهدی بر روی41 زن باردار مبتلا به دیابت بارداری (بر حسب معیار کارپنترکوستان) به عنوان گروه مورد و41 زن باردار سالم به عنوان گروه شاهد صورت گرفت. دو گروه از نظر سن، سنّ بارداری و شاخص توده بدنی هم­سان­سازی شدند. سپس از هر فرد 5 سی­سی خون وریدی تهیه شد و به روش کروماتوگرافی با عملکرد بالا سطح ویتامین E سرم تعیین گردید. در نهایت داده­ها با استفاده از آزمون آماری مجذورکای و تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.   یافته­ها: میانگین غلظت سرمی آلفاتوکوفرول در افراد مبتلا به دیابت بارداری 69/2 ± 21/6 و در گروه شاهد43/2 ± 92/6 بود که تفاوت آماری معنی­داری را بین دو گروه نشان نداد (05/0< P ) .   نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه حاکی از وجود کاهش اندکی در میزان ویتامین E در بیماران مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با زنان با بارداری طبیعی می­باشد. M3 ER -