TY - JOUR T1 - Effects of garlic extract, olive leaf extract, nettle extract on serum inflammatory markers hsCRP and IL-6 and TNF-α in rats with diabetes TT - بررسی اثرات عصاره سیر، عصاره برگ گزنه و عصاره زیتون بر سطح سرمی فاکتورهای التهابی پروتئین التهابی C و اینترلوکین-6 و فاکتور نکروز توموری آلفا در رت های مبتلا به دیابت JF - CMJA JO - CMJA VL - 6 IS - 1 UR - http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-242-fa.html Y1 - 2016 SP - 1452 EP - 1460 KW - Inflammation KW - hsCRP and IL -6 KW - TNF-α KW - Diabetes N2 - مقدمه: مشخص شده است که سطح سیتوکین­های التهابی مانند پروتئین التهابی C، اینترلوکین -6 و فاکتور نکروز توموری آلفا در موش‌های دیابتی افزایش می‌یابد. مطالعه‌ی حاضر به بررسی اثرات گیاهان داروئی عصاره‌ی سیر، عصاره‌ی برگ گزنه و عصاره‌ی زیتون بر روی فاکتورهای التهابی پروتئین التهابی C، اینترلوکین -6 و فاکتور نکروز توموری آلفا می‌پردازد. روش کار: القاء دیابت به رت­های ویستار نر، به روش تزریق تک‌دوز استرپتوزوتوسین (60 میلی‌گرم / کیلوگرم) انجام شد. تجویز عصاره‌ی سیر و برگ گزنه و عصاره‌ی زیتون از روز اول بعد از القاء دیابت، به مدت 3 هفته انجام شد. در این مطالعه، حیوانات به 5 گروه تقسیم شدند؛ گروه اول: گروه کنترل، گروه دوم: گروه دیابتی، گروه سوم: رت­های دیابتی + عصاره‌ی سیر (50 میلی‌گرم / کیلوگرم)، گروه چهارم: رت­های دیابتی + عصاره‌ی برگ گزنه (30 میلی‌گرم / کیلوگرم) و گروه پنجم: رت­های دیابتی + عصاره‌ی زیتون (30 میلی‌گرم / کیلوگرم). پس از 21 روز، سطح سرمی فاکتورهای التهابی مورد نظر با استفاده از کیت‌های الیزا اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: نتایج، نشان داد که سطح سرمی پروتئین التهابی C و اینترلوکین -6 و فاکتور نکروز توموری آلفا در گروه‌های دیابتی که تحت تأثیر عصاره‌ی سیر، عصاره‌ی برگ گزنه و عصاره‌ی زیتون قرار داشتند پس از مصرف عصاره‌های گیاهان دارویی نسبت به گروه دیابتی (گروه دوم) که تحت تأثیر هیچ درمانی قرار نداشتند، تغییر معنی‌داری داشت (0/001>p). نتیجه‌گیری: نتایج، نشان داد که تجویز عصاره‌های سیر، برگ گزنه و زیتون می‌تواند باعث کاهش سطح سرمی سیتوکین­های التهابی از قبیل پروتئین التهابی C، اینترلوکین -6 و فاکتور نکروز توموری آلفا در رت­های دیابتی شود. M3 ER -