AU - akbari, ghasem AU - shahbazfar, amirali AU - shokrollahi, siamak AU - rezaei, heresh TI - Effect of the mixture of olive oil and lime water on the healing process of rat's second degree burn PT - JOURNAL ARTICLE TA - CMJA JN - CMJA VO - 6 VI - 3 IP - 3 4099 - http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-391-fa.html 4100 - http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-391-fa.pdf SO - CMJA 3 AB  - مقدمه: یکی از اصلی‌ترین علل مرگ ناشی از سوختگی، عفونت‌های شدید به خاطر رشد کلنی‌های باکتریایی و ایجاد سپتی­سمی است. در مطالعات، اثرات ضد باکتریایی زیتون و آب آهک مشخص شده است. با توجه به استفاده از ترکیب روغن زیتون و آب آهک در بعضی از مناطق ایران جهت ترمیم زخم سوختگی، این مطالعه، با هدف بررسی اثر موضعی ترکیب روغن زیتون و آب آهک بر ترمیم زخم حاصل از سوختگی درجه‌دوِ سطحی در موش، طراحی و اجرا شد. مواد و روش­ها: در این مطالعه‌ی تجربی - آزمایشگاهی از 30 سر موش ویستار استفاده شد. پس از ایجاد سوختگی درجه‌دوِ سطحی (با دمای 96 درجه­ی سانتی‌گراد به مدت 4 ثانیه و به قطر cm2) در موش‌ها، آن­ها به‌طور تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شدند. برای بررسی میزان بهبودی زخم، در گروه اول از ترکیب روغن زیتون و آب آهک، در گروه دوم از سولفادیازین نقره‌ی 1% و در گروه سوم از نرمال­سالین استفاده شد. در هر سه گروه، درصد بهبود زخم ثبت شد و نتایج با استفاده از آزمون آماری آنالیز اندازه‌های مکرر مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ها: میانگین درصد بهبود زخم در گروه اول 3/ 36±66/32، در گروه دوم 3/77 ± 64/86 و در گروه سوم 4/16 ± 49/27 بود. با توجه به آزمون آماری آنالیز اندازه‌های مکرر، بین گروه اول و دوم با گروه سوم تفاوت معناداری وجود داشت (0/05 p<). نتیجه‌گیری: ترکیب روغن زیتون و آب آهک باعث تسریع در بهبود زخم می‌شود. توصیه می‌شود برای بررسی دقیق اثرات این ترکیب بر روی زخم، مطالعات هیستوپاتولوژی انجام گیرد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - CMJA PG - 1592 PT - Research YR - 2016