TY - JOUR T1 - Changes in insulin resistance markers and some liver enzymes and cardiovascular risk factors to aerobic training and green tea supplement consumption TT - تغییرات نشانگرهای مقاومت به انسولین و برخی آنزیم های کبدی و قلبی عروقی به تمرین هوازی و مصرف مکمل چای سبز JF - CMJA JO - CMJA VL - 6 IS - 4 UR - http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-425-fa.html Y1 - 2017 SP - 1703 EP - 1716 KW - Aerobic exercise KW - Overweight KW - Green tea N2 - مقدمه: چای سبز به‌عنوان یک منبع غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدان، ضدّ التهاب و ضدّ سرطان، امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر هشت هفته مصرف مکمّل چای سبز، تمرین هوازی و ترکیب آن‌ها با هم، بر نشانگرهای مقاومت به انسولین، آنزیم‌های کبدی و عامل های قلبی-عروقی زنان دارای اضافه‌وزن بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی بود، تعداد 40 نفر به‌عنوان آزمودنی شرکت داشتند. آزمودنی‌ها بر اساس شرایط تحقیق به‌صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند و فرم رضایت‌نامه را امضا کردند. نمونه‌ها به چهار گروه مساوی 10 نفری (گروه چای سبز (T)، تمرین هوازی (A)، ترکیبی (T+A) و کنترل (C)) تقسیم شدند. گروهT روزانه3 نوبت، بعد ازگذشت2 ساعت از هروعده‌ی غذایی به میزان2 گرم چای خشک را در100 میلی‌لیتر آب دم و مصرف ‌کردند. گروه A به مدت 8 هفته، هرهفته 3 جلسه به مدت 45 تا 60 دقیقه، به فعالیت پرداختند. گروهT+A هردوعمل را باهم انجام می دادند. برای مقایسه‌ی میانگین‌های درون و بین گروهی، به ترتیب، از روش تی همبسته و آنالیز واریانس یک‌طرفه استفاده شد. یافته‌ها: درمقایسه‌ی قبل و بعد ازدوره‌ی تمرینی، آپولیپوپروتئینA وB فقط درگروه A به ترتیب افزایش وکاهش معنی‌دار داشت. تغییر مقادیرآلانین آمینوترانسفراز (0/001=p) درگروه A و T+A، ومقادیرآسپارتات آمینوترانسفراز (0/001=p) درگروهT وA معنی‌دار بود. مقادیرانسولین و شاخص مقاومت به انسولین درهردو گروهA و T+A نسبت به گروهC به لحاظ آماری کاهش معنی‌دار یافت (0/001=p). نتیجه‌گیری: ترکیب هشت هفته تمرین هوازی و مصرف چای سبز با یکدیگر منجر به کاهش معنی‌دار نشانگرهای مقاومت به انسولین و آنزیم‌های کبدی شد که می‌تواند در کاهش التهاب در بهبود سلامت قلب و عروق مؤثر باشد. M3 ER -