%0 Journal Article %A Mirkalantari, Shiva %A Fateh, Kosar %T The Effect of Plant Extracts of Plantago major and Laurus nobilis on the Antimicrobial Properties of some of Gram-positive and Gram-negative Bacteria %J Complementary Medicine Journal %V 8 %N 3 %U http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-531-fa.html %R %D 2018 %K Enterococci, Staphyloccus aureus, extract plants, soxhlet, Klebsiella pnumoniae, Plantago major, Laurus nobilis., %X مقدمه: خواص ضدمیکروبی روغن‌ها و عصاره‌های گیاهی بر میکروارگانیسم‌های مختلف در مناطق مختلف گزارش شده است. در این تحقیق، تأثیر عصارۀ گیاهان برگِ‌بو و بارهنگ -جمع‌آوری‌شده از استان سمنان- بر تعدادی از باکتری گرم مثبت و منفی بررسی شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع تجربی است. عصارۀ الکلی گیاهان بارهنگ و برگِ‌بو به‌روش سوکسله تهیه شد. اثر ضدباکتریایی عصاره‌ها به‌روش انتشار در چاهک بررسی شد. میانگین هالۀ عدم رشد پس از سه بار آزمون، اندازه‌گیری و ثبت شد. سپس حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی آن به‌روش رقیق‌سازی در چاهک بررسی شد. از نرم افزار Spss جهت آنالیز داده ها استفاده شد. نتایج به صورت فراوانی و درصد و میانگین و انحراف معیار بیان شده اند. یافته‌ها: بالاترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ الکلی گیاه بارهنگ بر باکتری‌های گرم مثبت انتروکوک‌ فاسیوم و استافیلوکوک ‌اورئوس بود و عصارۀ برگِ‌بو بیشترین تأثیر را بر باکتری استافیلوکوک ‌اورئوس داشت. کمترین غلظت عصارۀ الکلی گیاهان برگِ‌بو و بارهنگ که باعث توقف رشد استافیلوکوک اورئوس شد برابر با 100 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود که قطر هاله‌ای برابر با 13 میلی‌متر را ایجاد کرد. نتیجه‌گیری: بیشترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ بارهنگ علیه استافیلوکوک ‌اورئوس و انتروکوک‌ فاسیوم بود و بیشترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ برگِ‌بو علیه باکتری استافیلوکوک ‌اورئوس بود. %> http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-531-fa.pdf %P 3433-3443 %& 3433 %! %9 Research %L A-10-728-1 %+ , PhD of Microbiology, Department of Microbiology, Faculty of Medicine, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran. %G eng %@ 2228-5091 %[ 2018