دوره 4، شماره 4 - ( 12-1393 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 1027-1022 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشکده علوم بوعلی سینا همدان
3- دانشکده شیمی همدان
4- کمیته تحقیقات دانشجویی
چکیده:   (5026 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاهان دارویی امروزه به خاطر خواص درمانی مصرف زیادی در علوم پزشکی و صنایع غذایی دارند. بابونه ‏گیاهی از تیره کاسنی می باشد که خواص ضد التهابی ،ضد میکروبی و ضد سرطانی دارد. این گیاه به دلیل وجود ‏ترکیبات فلاوونوئیدی خواص آنتی اکسیدانی نیز دارد. هدف از ‏این مطالعه مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی عصاره ‏اتانولی،متانولی و هیدرو الکلی شاخ و برگ و گل گیاه بابونه بود.‏ مواد و روشها: در این مطالعه ابتدا سه عصاره متانولی، اتانولی و هیدروالکلی تهیه شد. سپس پس عصاره های شاخ و ‏برگ و گل گیاه بابونه، در غلظتهای متفاوت‏PPM‏1و2و5و10 با استفاده از تستهای ‏DPPHوFRAP‏ اندازه گیری شد. ‏ یافته ها: نتایج دو تست فوق نشان داد که عصاره هیدروالکلی گل و شاخ و برگ گیاه بابونه در غلظت ‏PPM‏10 نسبت ‏به عصاره های دیگر و ‏غلظتهای دیگر قدرت آنتی اکسیدانی بیشتری را داراست.‏ ‏نتیجه گیری:‏‎ ‎هر سه عصاره و شاخ و برگ گیاه بابونه خواص آنتی اکسیدانی داشتند ولی با توجه به نتایج ‏فوق به نظر ‏می رسد که عصاره هیدرو الکلی گیاه بابونه با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی می تواند ‏کاربرد درمانی خوبی در بیماریی‎ ‎ها ‏داشته باشد.‏
متن کامل [PDF 127 kb]   (1085 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.