پیام خود را بنویسید
دوره 9، شماره 3 - ( 9-1398 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 3779-3760 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikkhah S, Naghii M R. Medicinal Properties of Boron Supplementation on the Prevention and Treatment of Diseases: A Systematic Review. cmja 2019; 9 (3) :3760-3779
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-685-fa.html
نیکخواه سمیه، نقی ئی محمدرضا. خواص دارویی مکمل بورون در پیشگیری و درمان بیماری‌ها: مقاله‌ مروری منظم. فصلنامه طب مکمل. 1398; 9 (3) :3760-3779

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-685-fa.html


1- گروه مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران. ، Nikkhah_somayeh@yahoo.com
2- گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران.
چکیده:   (13740 مشاهده)
مقدمه مکمل بورون عنصر مفید و ضروری برای انسان است که سازمان غذا و داروی آمریکا نیز آن را تأیید کرده است. از آنجا که امروزه استفاده از مکمل‌های غذایی در درمان بیماری‌ها بسیار مورد توجه است، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر خواص دارویی مکمل بورون در پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلف در جهان به صورت یک مطالعه مروری منظم انجام شد.
مواد و روش ها در این مطالعه مروری به منظور بررسی مطالعات انجام‌شده مرتبط با خواص دارویی مکمل بورون در پیشگیری و درمان بیماری‌ها جست‌وجو در پایگاه‌های آی‌اس‌آی، اسکوپوس، پابمد، ساینس دیرکت، گوگل‌اسکولار، سید، مگیران و ایران‌مدکس با کلیدواژه‌های مکمل بورون یا مشتقات آن (اسید بوریک یا فرکتوبورات‌کلسیم)، درمان، پیش‌گیری، supplementation Boron یا مشتقات آن Boric acid یا Calcium Fructoborate Treatment, prevention, بدون محدودیت زمانی تا جولای ۲۰۱۹ صورت گرفت. مقالاتی که بر اساس معیار جداد نمره ۳ یا بیشتر را داشتند، وارد مطالعه شدند. 
یافته ها در این مطالعه تعداد ۱۵ آیتم از اثرات پیش‌گیری و درمانی مکمل بورون از مجموع ۶۷ مقاله‌ای که دارای معیار ورود به مطالعه بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. تمام مطالعات انجام‌شده مؤید اثر مطلوب مکمل بورون در زمینه‌های درمان و پیش‌گیری بودند و در هیچ‌کدام عارضه جانبی گزارش نشده بود. 
نتیجه گیری علائم کمبود بور نظیر فراموشی، پوکی استخوان، بیماری‌های دژنراتیو، اختلالات هورمونی و کاهش میل جنسی شایع است و این کمبود، عوارض جانبی بسیاری دارد که می‌توان از آن جلوگیری کرد. بنابراین، استفاده از آن باید به عنوان یک توصیه غذایی و جایگزین مناسب به جای داروهای شیمیایی رایج توصیه شود.
متن کامل [PDF 8489 kb]   (1829 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (23017 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت و تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb