دوره 11، شماره 1 - ( 3-1400 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 5-2 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه تاریخ علوم پزشکی، مؤسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل، دانشکده طب ایرانی، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه تاریخ علوم پزشکی، دانشکده طب ایرانی، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تهران، ایران. ، nasrinmohammadi412@gmail.com
چکیده:   (2126 مشاهده)
هدف نظامهای سلامت و روش‌های درمانی، ارتقای سطح تندرستی و کاهش بیماری، مرگ‌و‌میر و معلولیت در جامعه می‌باشد. زکریای رازی از برجسته‌ترین طبیبان می‌باشد و آثار وی از جمله «الحاوی» از گران‌بهاترین میراث علمی ایران و جهان به شمار می‌آید. وی در تولید علم، نوآوری و گسترش دانش، بسیار موفق بود و تاثیر شگرف و گسترده‌ای بر تکمیل علوم مختلف از جمله علم پزشکی از جهت نظری و عملی بر‌جای گذاشت.
بارداری و زایمان، قدمتی به طول تاریخ حیات انسان دارد و یکی از موضوع‌های ارزشمندی است که در کتاب الحاوی به آن پرداخته ‌شده ‌است. در مطالعـات و بررسی‌های گوناگون، تکنیـک‌هـا و مراقبت‌های ویژه‌ای برای زایمان به‌کار گرفته ‌شده ‌است. یکی از ایــن تکنیک‌ها، تکنیک «مانوروالـسالوا»- زور‌‌زدن بـا گلـوت بـسته و نگـه داشـتن نفـس- اسـت کـه در بسیاری از کـشورها بـه طـور معمول درمرحله دوم زایمان استفاده می‌شود. مانور والسالوا اولین‌بار توسط یک پزشک ایتالیایی به‌نام «انتونیو ماریا والسالوا» در سال 1704 میلادی توصیف گردیده و به ثبت رسیده ‌است، این در‌‌‌‌‌‌‌حالی است که رازی در الحاوی، به این تکنیک اشاره کرده و توصیه نموده که برای زایمان‌های دشوار از آن استفاده ‌شود.
متن کامل [PDF 1145 kb]   (834 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1013 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سنتی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.