Complementary Medicine Journal
فصلنامه طب مکمل
cmja
Medical Sciences
http://cmja.arakmu.ac.ir
1
admin
2228-5091
2228-7094
8
10.61186/cmja
14
8888
13
fa
jalali
1401
6
1
gregorian
2022
9
1
12
2
online
1
fulltext
fa
اثر مصرف آمینواسیدهای شاخهدار و ویتامین ای بر آسیب عضلانی
The Effect of Branched Chain Amino Acids and Vitamin E on Muscle Damage
فیزیولوژی
Physiology
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><strong>هدف:</strong> امروزه بین ورزشکاران به مصرف مکملهای آمینو اسید با هدف کاهش آسیبهای عضلانی بیش از گذشته توجه شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر مصرف 1 دُز آمینواسیدهای شاخهدار پیش از فعالیت واماندهساز به همراه ۱ ماه مکملدهی ویتامین ای بر آنزیمهای کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز زنان فعال بود. <br>
<strong>روش ها:</strong> تعداد 32 نفر از دانشجویان زن فعال دانشگاه رازی کرمانشاه با دامنه سنی 18 تا 23 سال بهصورت در دسترس و براساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شده و پس از اخذ فرم رضایتنامه آگاهانه بهطور تصادفی در 4 گروه 8 نفره دارونما، ویتامین ای، گروه آمینواسیدهای شاخهدار و آمینواسیدهای شاخهدار / ویتامین ای قرار گرفتند. ویتامین ای روزانه 1 عدد کپسول معادل 400 واحد بینالمللی و گروه آمینواسیدهای شاخهدار بهصورت طعمدارشده با آبلیمو از 2 ساعت و نیم قبل از انجام فعالیت در 4 نوبت با فاصله زمانی 30 دقیقه مصرف شد. آزمون شامل 30 دقیقه فعالیت با 50 درصد توان هوازی و بلافاصله فعالیت با 75 درصد توان هوازی تا حد واماندگی روی دوچرخه کارسنج بود. نمونهگیری از آزمودنیها بلافاصله و 48 ساعت بعد از فعالیت انجام شده و دادهها توسط نرمافزار SPSS نسخه 22 در سطح 05/0=α با آزمونهای شاپیرو ویلک، آنالیز واریانس با اندازهگیری تکراری، آزمون تعقیبی بونفرونی و همبستگی پیرسون تجزیهوتحلیل شدند. <br>
<strong>یافته ها:</strong> اثر هیچکدام از مکملها بر سطوح لاکتات دهیدروژناز و کراتین کیناز بلافاصله پس از فعالیت معنادار نبود (0/05>P)، اما میانگین سطوح کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز 48 ساعت پس از فعالیت در گروههای آمینواسیدهای شاخهدار ( LDH=213/2±23/44,11/00±CK=199/4) و آمینواسیدهای شاخهدار / ویتامین ای ( ,3/20±CK=188/3) 213/2=LDH±23/44 نسبت به گروههای دارونما و ویتامین ای نیز پایینتر بود (P=0/001) و کمترین مقدار آنها نیز در گروه آمینواسیدهای شاخهدار و آمینواسیدهای شاخهدار / ویتامین ای مشاهده شد که با سطوح پلاسمایی لوسین و ایزولوسین ارتباط منفی قابلتوجهی داشت (0/001=P).<br>
<strong>نتیجه گیری: </strong>با اینکه مصرف آمینواسیدهای شاخهدار بهتنهایی پیش از فعالیت واماندهساز باعث کاهش شاخصهای آسیب عضلانی شد، اما به نظر میرسد مصرف لوسین و ایزولوسین در کنار مکملدهی ویتامین ای اثر بیشتری در کاهش آسیب عضلانی داشته باشد. </div>
<p></p><span style="font-size:11pt"><span style="line-height:150%"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span style="line-height:150%"><span style="font-family:"B Nazanin""></span></span></span></span></span></span></span></span>
<strong>Objective</strong> The use of amino acid supplements among athletes for reducing muscle injuries has become more popular. This study aims to examine the effect of branched-chain amino acids (BCAA) consumption before exhaustive exercise along with one month vitamin E supplementation on lactate dehydrogenase (LDH) and creatine kinase (CK) levels of active females. <br>
<strong>Methods</strong> In this study, 32 active female students of Razi University in Kermanshah, Iran aged 18-23 years were selected and, after obtaining the informed consent form them, were randomly divided into four groups of placebo (n=8), Vitamin E (n=8), BCAA (n=8), and Vitamin E+BCAA (n=). Vitamin E was consumed as 400 IU daily for a month and BCAA with lemon juice was consumed 2.5 hours before exercise four times with a 30-min interval. The exercise program included 30 minutes of cycling on an ergometer with 50% of the aerobic capacity, and immediately followed by cycling with 75% of the aerobic capacity until the exhaustion. Sampling was done immediately and 48 hours after the exercise, and data were analyzed using Shapiro-Wilk test, repeated measures ANOVA, Bonferroni test, and Pearson correlation test in SPSS software, version 22.<br>
<strong>Results</strong> None of the supplements had a significant effect on levels of LDH and CK immediately after the exercise (P>0.05), but 48 hours after the exercise, the mean levels of LDH and CK decreased in BCAA group (CK: 199.4±11.00, LDH: 213.2±23.44) and Vitamin E+BCAA (CK: 188.3±3.20, LDH: 208.3±40.12) compared to Vitamin E and placebo groups (P = 0.001). Their lowest levels was observed in the Vitamin E+BCAA group which was negatively correlated to plasma leucine and isoleucine levels (P = 0.001). <br>
<strong>Conclusion</strong> Although BCAA consumption alone before exhaustive exercise can reduce muscular damage indicators in active females, it seems that leucine and isoleucine along with Vitamin E supplementation is more effective in reducing muscular damage. <div style="text-align: justify;"></div><br>
<strong><span dir="RTL"></span></strong>
فعالیت واماندهساز, کراتین کیناز, لاکتات دهیدروژناز, مکملدهی ورزشی
Exhaustive exercise, Creatine kinase, Lactate dehydrogenase, Supplementation
160
171
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1143-1&slc_lang=fa&sid=1
Akram
Rostami
اکرم
رستمی
rostamiakram70@gmail.com
100319475328460016774
100319475328460016774
No
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
Arsalan
Damirchi
ارسلان
دمیرچی
damirchi@guilan.ac.ir
100319475328460016775
100319475328460016775
No
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
Maryam
Ebrahimi
مریم
ابراهیمی
maryam.ebrahimi@guilan.ac.ir
100319475328460016776
100319475328460016776
Yes
Department of Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran.
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.