مقدمه: رشته پرستاری ، به عنوان یکی از حرفه های استرسآور شناخته شده است. به علت حساسیت بالای این رشته، هر گونه بی دقتی و خطا، خسارات جبران ناپذیر جانی و مالی را برای بیمار، خانوادهها و کشور ایجاد کرده و بار اقتصادی مراقبتهای سلامتی را افزایش میدهد. این تحقیق به منظوربررسی تأثیر رایحه نعناع بر دقت پرستاران مراقبتهای ویژه انجام شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، 32 پرستار زن شاغل در بخشهای مراقبت ویژه که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب گردیده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. هر یک از پرستاران در دو روز مجزا و به صورت تصادفی، تحت رایحهدرمانی با اسانس نعناع و آب (پلاسبو) قرار گرفتند. قبل و بعد از هر مداخله از شرکتکنندگان خواسته شد آزمون دقت بوناردل را انجام دهند. داده ها با استفاده از نرم افزار 16 SPSS و آزمون آماری تی زوجی مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین وانحراف معیار تغییرات دقت پرستاران (قبل و بعد از مداخله) در استفاده از اسانس نعناع 65/4 ± 44/8 ، و پلاسبو 80/1 ±07/1 بوده است. تغییرات میزان دقت در استفاده از اسانس نعناع به طور معنی داری بیشتر از پلاسبو بوده است( 001/0> p ).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه رایحه نعناع اثرات مثبتی بر روی سطح دقت پرستاران داشته است و میتوان از این رایحه در بهبود سطح دقت پرستاران استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |