پیام خود را بنویسید
دوره 15، شماره 2 - ( 5-1404 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fasihi N, Javidmehr S, Pilevar Z. A Review of the Antioxidant and Antimicrobial Properties of the Plant Nitraria Schoberi and its Potential Applications. cmja 2025; 15 (2)
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-1038-fa.html
فصیحی نرگس، جاویدمهر صبا، پیله‌ور زهرا. بررسی مروری خواص ضد‌اکسیدانی و ضدمیکروبی گیاه قره‌داغ (Nitraria schoberi) و کاربردهای بالقوه آن. فصلنامه طب مکمل. 1404; 15 (2)

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-1038-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، pilevar.arak@gmail.com
چکیده:   (10 مشاهده)
گیاه Nitraria schoberi که در ایران به نام قره‌داغ شناخته می‌شود، یک گیاه دارویی مقاوم به شرایط سخت محیطی است که از دیرباز در طب سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های گوارشی، التهابی و عفونت‌های تنفسی استفاده ‌شده است. هدف از این مطالعه مروری، تحلیل خواص ضد‌اکسیدانی و ضدمیکروبی این گیاه و بررسی کاربردهای بالقوه آن در سلامت انسان و صنایع مختلف است. برای این منظور، مقالات مرتبط از پایگاه‌های داده علمی با استفاده از کلمات کلیدی مشخص جستجو و بررسی شدند. یافته‌ها نشان داد که ترکیبات فعال زیستی موجود در برگ، ریشه و میوه این گیاه شامل فلاونوئیدها و آلکالوئیدها، دارای خواص ضد‌اکسیدانی قوی و فعالیت‌های ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدویروسی هستند. به علاوه، این خواص موجب شده است تا قره‌داغ پتانسیل بالایی برای استفاده در صنایع غذایی به عنوان نگهدارنده طبیعی و در صنایع داروسازی به عنوان ماده موثره در داروهای گیاهی داشته باشد. در نتیجه‌ می‌توان گفت که گیاه قره‌داغ به عنوان یک منبع طبیعی ارزشمند، پتانسیل بالایی در حوزه‌های مختلف دارد و تحقیقات بیشتر می‌تواند به بهره‌برداری بهینه از آن کمک کند.
     
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: گیاهان دارویی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb