پیام خود را بنویسید
دوره 3، شماره 1 - ( 3-1392 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 417-406 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri M, Yaryari F, Molavi M. The effect of therapeutic touch on anxiety patients with irritable bowel syndrome. cmja 2013; 3 (1) :406-417
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-140-fa.html
طاهری مهدی، یاریاری فریدون، مولوی محمد. تأثیر لمس‌درمانی بر اضطراب بیماران مبتلا به سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر. فصلنامه طب مکمل. 1392; 3 (1) :406-417

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-140-fa.html


1- دانشگاه خوارزمی تهران ، taheri.20000@yahoo.com
2- استادیار، گروه روان‌شناسی
3- استادیار، دانشکده پزشکی
چکیده:   (10487 مشاهده)

  مقدمه: سندرم روده­ی تحریک پذیر شایع­ترین اختلال عملکردی دستگاه گوارش است که عوامل روان­شناختی در سبب­شناسی و تشدید علایم آن نقش مهمی ایفا می­کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر لمس­درمانی بر اضطراب حالت و صفت بیماران مبتلا به سندرم روده­ی تحریک­پذیر انجام شد.

  مواد و روش­ها: روش این پژوهش تجربی با طرح پیش­آزمون- پس­آزمون با گروه کنترل بود. نمونه­­ی پژوهش شامل 24 نفر از بیماران مبتلا به سندرم روده­ی تحریک­پذیر بودند که با استفاده از روش نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه مداخله و کنترل جایگزین شدند. گروه مداخله علاوه بر درمان دارویی مرتبط با سندرم روده­ی تحریک­پذیر که برای هر دو گروه تجویز شد، چهار جلسه (هفته­ای یک جلسه) تحت لمس­درمانی نیز قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش­نامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه اضطراب حالت- صفت اسپیل­برگر بود. داده­های به­دست آمده با استفاده از روش­های آمار توصیفی و آزمون من­ویتنی یو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته­ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین گروه مداخله و کنترل در اضطراب حالت تفاوت معناداری وجود دارد، به عبارتی لمس­درمانی اضطراب حالت بیماران مبتلا به سندرم روده­ی تحریک­پذیر را به صورت معناداری کاهش داد.(001/0 > p)مچنین علیرغم اینکه لمس­درمانی در این پژوهش باعث کاهش اضطراب صفت بیماران مبتلا به سندرم روده­ی تحریک­پذیر شد، اما این کاهش از نظر آماری معنادار نبود.

  نتیجه­گیری: نتایج این پژوهش می­تواند نقطه­ی شروعی برای انجام پژوهش­های بیشتر در این زمینه و در صورت تأیید، استفاده از لمس­درمانی برای کاهش اضطراب بیماران مبتلا به سندرم روده­ی تحریک پذیر باشد.

  

متن کامل [PDF 4665 kb]   (4147 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb