مقدمه: سندرم رودهی تحریک پذیر شایعترین اختلال عملکردی دستگاه گوارش است که عوامل روانشناختی در سببشناسی و تشدید علایم آن نقش مهمی ایفا میکنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر لمسدرمانی بر اضطراب حالت و صفت بیماران مبتلا به سندرم رودهی تحریکپذیر انجام شد.
مواد و روشها: روش این پژوهش تجربی با طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل بود. نمونهی پژوهش شامل 24 نفر از بیماران مبتلا به سندرم رودهی تحریکپذیر بودند که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه مداخله و کنترل جایگزین شدند. گروه مداخله علاوه بر درمان دارویی مرتبط با سندرم رودهی تحریکپذیر که برای هر دو گروه تجویز شد، چهار جلسه (هفتهای یک جلسه) تحت لمسدرمانی نیز قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه اضطراب حالت- صفت اسپیلبرگر بود. دادههای بهدست آمده با استفاده از روشهای آمار توصیفی و آزمون منویتنی یو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که بین گروه مداخله و کنترل در اضطراب حالت تفاوت معناداری وجود دارد، به عبارتی لمسدرمانی اضطراب حالت بیماران مبتلا به سندرم رودهی تحریکپذیر را به صورت معناداری کاهش داد.(001/0 > p)مچنین علیرغم اینکه لمسدرمانی در این پژوهش باعث کاهش اضطراب صفت بیماران مبتلا به سندرم رودهی تحریکپذیر شد، اما این کاهش از نظر آماری معنادار نبود.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش میتواند نقطهی شروعی برای انجام پژوهشهای بیشتر در این زمینه و در صورت تأیید، استفاده از لمسدرمانی برای کاهش اضطراب بیماران مبتلا به سندرم رودهی تحریک پذیر باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |