پیام خود را بنویسید
دوره 4، شماره 4 - ( 12-1393 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 1027-1022 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar A, Mohsenzade F, Chehregani A, Khajavi F, Sifpanahi H. Antioxidant Capacity of Various Extracts of Matricaria Chamomilla L. Parts. cmja 2015; 4 (4) :1022-1027
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-183-fa.html
رنجبر اکرم، محسن زاده فریبا، چهرگانی عبدالکریم، خواجوی فرزاد، سیف پناهی هژیر. بررسی اثر آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های مختلف اندام‌های هوایی گیاه بابونه (Matricaria chamomilla.L) . فصلنامه طب مکمل. 1393; 4 (4) :1022-1027

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-183-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشکده علوم بوعلی سینا همدان
3- دانشکده شیمی همدان
4- کمیته تحقیقات دانشجویی
چکیده:   (4997 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاهان دارویی امروزه به خاطر خواص درمانی مصرف زیادی در علوم پزشکی و صنایع غذایی دارند. بابونه ‏گیاهی از تیره کاسنی می باشد که خواص ضد التهابی ،ضد میکروبی و ضد سرطانی دارد. این گیاه به دلیل وجود ‏ترکیبات فلاوونوئیدی خواص آنتی اکسیدانی نیز دارد. هدف از ‏این مطالعه مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی عصاره ‏اتانولی،متانولی و هیدرو الکلی شاخ و برگ و گل گیاه بابونه بود.‏ مواد و روشها: در این مطالعه ابتدا سه عصاره متانولی، اتانولی و هیدروالکلی تهیه شد. سپس پس عصاره های شاخ و ‏برگ و گل گیاه بابونه، در غلظتهای متفاوت‏PPM‏1و2و5و10 با استفاده از تستهای ‏DPPHوFRAP‏ اندازه گیری شد. ‏ یافته ها: نتایج دو تست فوق نشان داد که عصاره هیدروالکلی گل و شاخ و برگ گیاه بابونه در غلظت ‏PPM‏10 نسبت ‏به عصاره های دیگر و ‏غلظتهای دیگر قدرت آنتی اکسیدانی بیشتری را داراست.‏ ‏نتیجه گیری:‏‎ ‎هر سه عصاره و شاخ و برگ گیاه بابونه خواص آنتی اکسیدانی داشتند ولی با توجه به نتایج ‏فوق به نظر ‏می رسد که عصاره هیدرو الکلی گیاه بابونه با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی می تواند ‏کاربرد درمانی خوبی در بیماریی‎ ‎ها ‏داشته باشد.‏
متن کامل [PDF 127 kb]   (1075 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb