رنجبر اکرم، محسن زاده فریبا، چهرگانی عبدالکریم، خواجوی فرزاد، سیف پناهی هژیر. بررسی اثر آنتیاکسیدانی عصارههای مختلف اندامهای هوایی گیاه بابونه
(Matricaria chamomilla.L)
. فصلنامه طب مکمل. ۱۳۹۳; ۴ (۴) :۱۰۲۲-۱۰۲۷
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-۱-۱۸۳-fa.html
۱- دانشگاه علوم پزشکی همدان
۲- دانشکده علوم بوعلی سینا همدان
۳- دانشکده شیمی همدان
۴- کمیته تحقیقات دانشجویی
چکیده: (۵۴۷۹ مشاهده)
زمینه و هدف: گیاهان دارویی امروزه به خاطر خواص درمانی مصرف زیادی در علوم پزشکی و صنایع غذایی دارند. بابونه گیاهی از تیره کاسنی می باشد که خواص ضد التهابی ،ضد میکروبی و ضد سرطانی دارد. این گیاه به دلیل وجود ترکیبات فلاوونوئیدی خواص آنتی اکسیدانی نیز دارد. هدف از این مطالعه مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی،متانولی و هیدرو الکلی شاخ و برگ و گل گیاه بابونه بود. مواد و روشها: در این مطالعه ابتدا سه عصاره متانولی، اتانولی و هیدروالکلی تهیه شد. سپس پس عصاره های شاخ و برگ و گل گیاه بابونه، در غلظتهای متفاوتPPM1و2و5و10 با استفاده از تستهای DPPHوFRAP اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج دو تست فوق نشان داد که عصاره هیدروالکلی گل و شاخ و برگ گیاه بابونه در غلظت PPM10 نسبت به عصاره های دیگر و غلظتهای دیگر قدرت آنتی اکسیدانی بیشتری را داراست. نتیجه گیری: هر سه عصاره و شاخ و برگ گیاه بابونه خواص آنتی اکسیدانی داشتند ولی با توجه به نتایج فوق به نظر می رسد که عصاره هیدرو الکلی گیاه بابونه با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی می تواند کاربرد درمانی خوبی در بیماریی ها داشته باشد.