مقدمه: برشهای جراحی از جمله «اپیزیاتومی» از علل شایع ایجاد درد هستند و گیاهان داروئی جایگاه ویژهای را در بهبود سلامت عمومی و تسکین درد دارند. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر ژل آلوئهورا بر درد پرینه و بهبودی زخم بعد از اپیزیاتومی انجام گرفت.
مواد و روشها : این پژوهش یک مطالعۀ کارآزمایی بالینی بود که بر روی 84 نفر زن تحت اپیزیاتومی بستری در بیمارستان هفده شهریور ساوه انجام گردید. بیماران به طور تصادفی در دو گروه مداخله (دریافتکنندۀ ژل آلوئهورا) و گروه کنترل (دریافتکنندۀ لگن بتادین) قرار گرفتند. در فواصل زمانی قبل از مداخله، 7 و 10 روز پس از اپیزیاتومی، شدت درد با استفاده از ابزار VAS و میزان بهبودی زخم با استفاده از ابزار REEDA اندازهگیری شد. در نهایت، دادهها با استفاده از آزمونهای آماری کای اسکوئر و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد بین دو گروه از نظر شدت درد پایه و ظاهر اولیۀ زخم تفاوت معنیدار آماری وجود نداشت (20/0 =p و 464/0 =p). شدت درد در گروه مداخله در روز هفتم و دهم تفاوت معنیدار آماری با گروه کنترل داشت (04/0 =p و 001/0 =p) به طوری که گروه مداخله، درد کمتری را تجربه کردند. در بررسی میزان بهبودی زخم نیز گروه مداخله در روز هفتم و دهم با گروه کنترل تفاوت معنیدار آماری داشت (02/0 =p و 018/0 =p ) و بیماران گروه مداخله بهبودی بیشتری از گروه کنترل داشتند.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این پژوهش، مشخص گردید ژل آلوئهورا میتواند کاهش دهندۀ درد و تسریعکنندۀ التیام زخم اپیزیاتومی باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |