آدرس ایمیل خود را وارد نمایید
ثبت
مقدمه: «دیابت بارداری» به عدم تحمل کربوهیدرات با شدت متفاوت گفته میشود که در دوران بارداری شروع و یا نخستین بار در این دوران شناسایی شده است. هدف این پژوهش تعیین سطح سرمی ویتامین E در بارداری طبیعی و دیابت بارداری است.
مواد و روشها: این پژوهش به روش مورد- شاهدی بر روی41 زن باردار مبتلا به دیابت بارداری (بر حسب معیار کارپنترکوستان) به عنوان گروه مورد و41 زن باردار سالم به عنوان گروه شاهد صورت گرفت. دو گروه از نظر سن، سنّ بارداری و شاخص توده بدنی همسانسازی شدند. سپس از هر فرد 5 سیسی خون وریدی تهیه شد و به روش کروماتوگرافی با عملکرد بالا سطح ویتامین E سرم تعیین گردید. در نهایت دادهها با استفاده از آزمون آماری مجذورکای و تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین غلظت سرمی آلفاتوکوفرول در افراد مبتلا به دیابت بارداری 69/2 ± 21/6 و در گروه شاهد43/2 ± 92/6 بود که تفاوت آماری معنیداری را بین دو گروه نشان نداد (05/0< P ) .
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه حاکی از وجود کاهش اندکی در میزان ویتامین E در بیماران مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با زنان با بارداری طبیعی میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |