مقدمه: با توجه به اینکه «امید» یکی از منابع مهم سازگاری برای بیماران مزمن جهت بقاء است و بر نگرش، وضعیت سلامتی و کیفیت زندگی آنان تأثیر میگذارد و ناامیدی به عنوان عامل مهمی در عدم پایبندی بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه به ادامۀ درمان باعث مرگ آنان میشود انجام مداخلاتی در جهت افزایش و تقویت امید، امری ضروری است. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مشاوره با رویکرد معنویت، بر امید بیماران نارسایی مزمن کلیه اجرا گردید.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعۀ کارآزمایی بالینی است که بر روی 90 بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیه که تحت همودیالیز بوده و به صورت تصادفی به دو گروه اختصاص داده شدند، انجام شد. گروه مداخله طی 8 جلسه تحت مشاورۀ معنوی قرار گرفتند و گروه کنترل تنها مراقبتهای معمول را دریافت کردند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامۀ امید هرث جمعآوری شد و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در نرمافزار 5/11 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: در شروع مطالعه تفاوت معنیداری بین نمرات امید دو گروه یافت نشد اما پس از پایان مداخله تفاوت معنیداری بین نمرات امید در گروه مداخله و کنترل مشاهده شد (0001/0> p ). بین نمرات امید قبل و بعد از مشاوره در گروه مداخله و قبل و بعد در گروه کنترل تفاوت معنیداری وجود داشت
(0001/0> p ).
نتیجهگیری: مشاوره با رویکرد معنویت منجر به ارتقاء امید در مبتلایان به نارسایی مزمن کلیه میشود. لذا میتواند به عنوان یک درمان مکمّل به وسیله پرستاران در کنار سایر مراقبتها برای این بیماران ارائه شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |