مقدمه: مشخص شده است که سطح سیتوکینهای التهابی مانند پروتئین التهابی C، اینترلوکین -6 و فاکتور نکروز توموری آلفا در موشهای دیابتی افزایش مییابد. مطالعهی حاضر به بررسی اثرات گیاهان داروئی عصارهی سیر، عصارهی برگ گزنه و عصارهی زیتون بر روی فاکتورهای التهابی پروتئین التهابی C، اینترلوکین -6 و فاکتور نکروز توموری آلفا میپردازد.
روش کار: القاء دیابت به رتهای ویستار نر، به روش تزریق تکدوز استرپتوزوتوسین (60 میلیگرم / کیلوگرم) انجام شد. تجویز عصارهی سیر و برگ گزنه و عصارهی زیتون از روز اول بعد از القاء دیابت، به مدت 3 هفته انجام شد. در این مطالعه، حیوانات به 5 گروه تقسیم شدند؛ گروه اول: گروه کنترل، گروه دوم: گروه دیابتی، گروه سوم: رتهای دیابتی + عصارهی سیر (50 میلیگرم / کیلوگرم)، گروه چهارم: رتهای دیابتی + عصارهی برگ گزنه (30 میلیگرم / کیلوگرم) و گروه پنجم: رتهای دیابتی + عصارهی زیتون (30 میلیگرم / کیلوگرم). پس از 21 روز، سطح سرمی فاکتورهای التهابی مورد نظر با استفاده از کیتهای الیزا اندازهگیری شد.
یافتهها: نتایج، نشان داد که سطح سرمی پروتئین التهابی C و اینترلوکین -6 و فاکتور نکروز توموری آلفا در گروههای دیابتی که تحت تأثیر عصارهی سیر، عصارهی برگ گزنه و عصارهی زیتون قرار داشتند پس از مصرف عصارههای گیاهان دارویی نسبت به گروه دیابتی (گروه دوم) که تحت تأثیر هیچ درمانی قرار نداشتند، تغییر معنیداری داشت (0/001>p).
نتیجهگیری: نتایج، نشان داد که تجویز عصارههای سیر، برگ گزنه و زیتون میتواند باعث کاهش سطح سرمی سیتوکینهای التهابی از قبیل پروتئین التهابی C، اینترلوکین -6 و فاکتور نکروز توموری آلفا در رتهای دیابتی شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |