دوره 5، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 1213-1203 | برگشت به فهرست نسخه ها

omidali F. The effect of Pilates exercise and consuming Fennel on pre-menstrual syndrome symptoms in non-athletic girls. cmja 2015; 5 (2) :1203-1213
امیدعلی فاطمه. تأثیر تمرین پیلاتس و مصرف عصاره‌ی گیاه رازیانه بر علائم سندرم پیش از قاعدگی در دختران غیر ورزشکار. فصلنامه طب مکمل. 1394; 5 (2) :1203-1213

دانشگاه ایت الله بروجردی(ره)

مقدمه: بسیاری از زنان، سندرم پیش از قاعدگی (PMS) را در سنین باروری تجربه می‌کنند. این سندرم یک رخداد دوره‌ای است و ترکیبی از تغییرات فیزیکی، روانی و رفتاری را شامل می‌شود. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر تمرین پیلاتس و مصرف گیاه رازیانه بر علائم سندرم پیش از قاعدگی در دختران غیر ورزشکار است.

مواد و روش­ها: در این مطالعه‌ی نیمه­تجربی 40 دانشجوی غیر ورزشکار با تشخیص سندرم پیش از قاعدگی شرکت داشتند. افراد مورد مطالعه پس از ارائه‌ی توضیحات لازم و اخذ رضایت نامه کتبی و آگاهانه، به‌طور تصادفی ساده در چهار گروه «پیلاتس، رازیانه، پیلاتس و رازیانه، و کنترل» قرار گرفتند. تمرینات پیلاتس به مدت 4 هفته و 3 جلسه در هفته انجام گردید و عصاره‌ی رازیانه به مدت یک ماه، به تعداد دو بار در روز مصرف شد. آزمودنی‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌ی غربالگری علائم قبل از قاعدگی (گونه‌ی ایرانی)، در دوره‌ی پیش و پس­آزمون مورد بررسی قرار گرفتند. از آزمون تحلیل واریانس و تی وابسته به‌منظور تحلیل داده‌ها استفاده شد(p ≤ 0/05).

یافته ­ها: نتایج نشان داد که قبل از مداخله تفاوت معناداری بین 4 گروه نبود اما یک ماه بعد از تمرین پیلاتس و مصرف عصاره‌ی رازیانه شدت علائم خلقی(0/001=p)، جسمی(0/0001=p) و تأثیر این علائم بر زندگی فرد(0/0001=p) کاهش معناداری را نسبت به گروه کنترل داشت.

نتیجه‌گیری: تمرینات پیلاتس همراه با مصرف عصاره‌ی رازیانه موجب کاهش شدت علائم سندرم پیش‌قاعدگی در افراد شرکت‌کننده در این تحقیق شده است.