مقدمه:اپیزیاتومی شایعترین برش جراحی پرینه در حین زایمان طبیعی است. یکی از عواملی که اخیراً در بهبود زخم اپیزیاتومی مورد توجه زیادی قرار گرفته، کاربرد گیاهان دارویی است. با توجه به خواص ضدّ دردی پرفوران، این تحقیق جهت تعیین تأثیر پماد پرفوران در بهبود شدت درد برش اپیزیاتومی طراحی شده است.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعهی کارآزمایی بالینی دو سو کور است که بر روی 120 زن تحت اپیزیاتومی بستری در بیمارستان طالقانی شهر اراک انجام گردید. نمونهها بعد از تکمیل فرم رضایت آگاهانه، به روش تصادفی به دو گروه مداخله (دریافتکنندهی پماد پرفوران با غلظت 5/2%) و گروه کنترل (دریافتکنندهی پماد دارونما) تقسیم و هر گروه پماد را بهصورت موضعی سه بار در روز به مدت 10 روز مصرف کردند. میزان درد قبل از مداخله و 5 و 10 روز پس از مداخله، با استفاده از مقیاس دیداری درد در دو گروه اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری کای اسکوئر و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد قبل از مداخله، میانگین شدت درد در گروه مداخله 2/44±6/04 و در گروه کنترل 2/42±6/09 بود که بین دو گروه تفاوت معنیداری مشاهده نشد (0/9p=). در روز پنجم بعد از مداخله، میانگین شدت درد در گروه مداخله 1/54±3/64 و در گروه کنترل 1/64±4/90 بود و بین دو گروه تفاوت معنیدار وجود نداشت (0/1 p =)؛ اما در روز دهم بعد از مداخله، میانگین شدت درد در گروه مداخله 1/06±1/96 و در گروه کنترل 1/008±2/54 بود که بین دو گروه تفاوت معنیداری مشاهده گردید (0/004 p =).
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این پژوهش به نظر میرسد بتوان از پماد هایپریکوم پرفوراتوم (پرفوران) برای کاهش درد برش اپیزیاتومی استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |