پیام خود را بنویسید
دوره 5، شماره 4 - ( 12-1394 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 1313-1303 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Lavender Oil Aromatherapy on Sleep Quality of the Intensive Care Unit Nurses. cmja 2016; 5 (4) :1303-1313
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-380-fa.html
مقدم کیوان، فرمهینی فراهانی مولود، سجادی محبوبه، سرمدیان حسین، نوروزی ضامنجانی معصومه، حیدری علیرضا. بررسی تاثیر رایحه‌درمانی با اسانس‌اسطوخودوس برکیفیت‌خواب پرستاران‌‌ مراقبت‌های ویژه. فصلنامه طب مکمل. 1394; 5 (4) :1303-1313

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-380-fa.html


1- ، کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده‌ی پرستاری و مامایی، گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، (mfarmahini@arakmu.ac.ir
چکیده:   (6933 مشاهده)

مقدمه: مشکلات­ خواب در پرستاران اهمّیت بسیاری دارد و رایحه‌درمانی یکی از شیوه­های بهبود کیفیت­ خواب است. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر استنشاق اسانس ­اسطوخودوس بر کیفیت­ خواب پرستاران شاغل در بخش‌های ­مراقبت­ ­ویژه انجام شد.

مواد و روش‌ها: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 70 نفر از پرستاران شاغل در بخش‌های ویژه‌ی بیمارستان امیرالمؤمنین شهرستان ­کردکوی در سال 1394، پس از کسب رضایت آگاهانه از آن‌ها در دو گروه­ کنترل و آزمون انجام شد. ابزار مطالعه شامل پرسش‌نامه‌ی اطلاعات ­دموگرافیک و شاخص کیفیت­ خواب ­پیتزبرگ بود. در گروه آزمون، مداخله شامل استنشاق اسانس اسطوخودوس به مدت 4 هفته و یک روز در میان بود و در گروه شاهد مداخله با آب­ انجام شد. اطلاعات با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه‌ی 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که دو گروه آزمون و شاهد از نظر ویژگی­های زمینه­ای تفاوت معناداری نداشتند. میانگین نمره‌ی کیفیت خواب بعد از مداخله در گروه آزمون (0/48±5/02) بود که در مقایسه با گروه شاهد با نمره‌ی (0/52±7/82) به‌طور معناداری کمتر است (0/0001p=). همچنین نمره‌ی هر یک از ابعاد کیفیت ­خواب - به غیر از مصرف داروهای خواب‌آور - در گروه مداخله به‌طور معنا­داری کمتر از زمان قبل از رایحه‌درمانی بود (0/05p>).

نتیجه­ گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استنشاق اسانس اسطوخودوس بر کیفیت خواب پرستاران شاغل در بخش‌های مراقبت ویژه تأثیر مطلوب دارد و می­تواند به‌عنوان روشی مفید در بهبود کیفیت خواب این پرستاران مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 361 kb]   (2076 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb