آدرس ایمیل خود را وارد نمایید
ثبت
مقدمه: در طب و تغذیهی سنّتی ایران، آشها و شورباها به دلیل نحوهی پخت آسان و روند هضم و جذب مطلوب، پایهی اصلی رژیم غذایی بودند. ازآنجاکه تغییر سبک زندگی بهویژه تغییر نحوهی تغذیهی افراد در جامعهی مدرن سبب بروز بسیاری از بیماریها شده است، اصلاح برنامهی غذایی و توجه به اصول مورد تأکید در طبّ سنّتی ایران میتواند بهعنوان راه حل مناسبی در پیشگیری و درمان بیماریها مطرح گردد.
متن: آشها، غذا- داروهایی هستند که نقش بهسزایی در دفع اخلاط فاسد بدن دارند و ازاینرو، در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها همچون یبوست و بیماریهای قلبی - عروقی میتوانند مؤثر باشند. در این مطالعهی مروری با تمرکز بر منابع معتبر طبّ سنّتی ایران، آشها و شورباهای مختلف معرفی شدند و تأثیر آنها در پیشگیری و درمان بیماریها بررسی شد.
نتیجهگیری: امروزه، رعایت اصول صحیح تغذیه بهعنوان یک راهکار اصلی جهت پیشگیری و درمان بیماریها در طبّ مدرن و سنّتی ایران مطرح شده است. به نظر میرسد با بررسی دقیق و جامع اثرات درمانی آشها و شورباها، علاوه بر شناخت بهتر خواص این دسته از دارو - غذاها، موجبات ارتقاء سلامت افراد جامعه نیز فراهم شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |