دوره 6، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 1591-1583 | برگشت به فهرست نسخه ها

harorani, Safarabadi M. Investigation on the effectiveness inhalation aromatherapy with Lavender essential oil on the anxiety of patients with burns. cmja 2016; 6 (3) :1583-1591
هرورانی مهدی، زند سلیمان، وروانی فراهانی پوران، نوروزی معصومه، صفر آبادی مهدی. بررسی تاثیر رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس برمیزان اضطراب بیماران سوختگی. فصلنامه طب مکمل. 1395; 6 (3) :1583-1591

1- دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- ، گروه پیراپزشکی، مربی، دانشکده‌ی پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک. ایران. ، Mahdisafarabadi@gmail.com

مقدمه: اضطراب، پاسخ شایع افراد، بعد از ترومای جسمی و عاطفی است که به میزان زیادی در مبتلایان به سوختگی گزارش شده است. هدف از این مطالعه، «تعیین تأثیر رایحه­درمانی استنشاقی با اسانس گل اسطوخودوس بر میزان اضطراب بیماران دچار سوختگی » است.

روش­ها: این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی است که در آن، 60 بیمار بخش سوختگی ، با روش نمونه­­گیری آسان انتخاب شدند و به­طور تصادفی در یکی از گروه­های «آزمون یا کنترل» قرار گرفتند. از تمام افراد، رضایت‌نامه‌ی کتبی آگاهانه دریافت شد.سپس، میزان اضطراب آن‌ها طی 3 شب و به­ روش مشابه کنترل شد. بعد از آن، بیماران گروه آزمون به مدت 20 دقیقه 2 قطره اسانس گل اسطوخودوس 2% را به­عنوان آروماتراپی و بیماران گروه کنترل 2 قطره آب مقطر را به‌عنوان دارونما استنشاق کردند. 20­ دقیقه بعد، مجدداً اضطراب بیماران ثبت شد. داده­ها با استفاده از پرسش‌نامه‌ی اسپیل­برگر جمع­آوری شدند و با استفاده از SPSS  16 و آزمون‌های آماری تی مستقل، تی­ زوجی و کای­اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته­ها: میانگین نمره‌ی اضطراب گروه آزمون، قبل از مداخله 3/7±8/51 بود که بعد از مداخله به 6/4±45/4 تغییر یافت. میانگین این شاخص در گروه کنترل، قبل از مداخله 7 ± 47/4 و بعد از مداخله 2/6 ± 50 بود؛ ‌که یافته­های پژوهش، کاهش معنی­دار آماری را در میزان اضطراب گروه آزمون نسبت به گروه کنترل نشان داد (0/01 p=).

نتیجه­گیری: از آروماتراپی اسطوخودوس با توجه به هزینه‌ی کم، ایمنی و سادگی آن، به­عنوان درمان مکمّل برای کاهش اضطراب در بیماران مبتلا به سوختگی استفاده کنند

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری و مامایی