دوره 9، شماره 2 - ( 6-1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 3667-3657 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholamrezaeii S, Mirzaei B, Arazi H, Rahmaninia F. The effect of garlic supplementation on indices of blood oxidative stress response after an incremental resistance exercise. cmja 2019; 9 (2) :3657-3667
غلامرضایی شهرام، میرزایی بهمن، اراضی حمید، رحمانی نیا فرهاد. تأثیر مکمل‌دهی سیر بر پاسخ برخی از شاخص‌های استرس اکسایشی خون، پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی فزاینده. فصلنامه طب مکمل. 1398; 9 (2) :3657-3667

1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گیلان، ایران. ، gholamrezaei@iaurasht.ac.ir
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیبت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، گیلان، رشت.
مقدمه: پژوهش حاضر به منظور تعیین تأثیر مکمل‌دهی سیر بر پاسخ آنزیم‌های ALT ، AST ، CPK و LDH خون زنان غیر فعال به دنبال یک جلسه فعالیت مقاومتی فزاینده انجام شد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع تجربی است که به صورت کارآزمایی بالینی  تصادفی انجام گرفت و در آن 20 زن غیر فعال داوطلب ( میانگین سنی 2/65 ± 23/15سال، شاخص توده‌ی بدنی 1/25 ± 22/93کیلوگرم بر مترمربع، در دو گروه 10 نفره ] گروه مکمل ( مصرف‌ روزانه دو قرص سیر 500 میلی‌گرمی، هر 12 ساعت یک عدد، به مدت 14 روز) و گروه دارونما( مصرف لاکتوز، دو نوبت در روز، هر 12 ساعت یک عدد) [ به‌صورت دوسویه کور شرکت نمودند. پس از دریافت رضایت‌نامه کتبی، آزمودنی‌ها در یک جلسه فعالیت مقاومتی فزاینده حاضر شدند. شاخص‌های آنزیمی منتخب استرس اکسایشی در چهار مرحله (پیش از مکمل‌دهی، قبل، بلافاصله و 24 ساعت پس از فعالیت مقاومتی) با نمونه‌گیری از خون وریدی اندازه‌گیری شد. داده‌های به دست آمده از پژوهش به کمک نرم‌افزار spss نسخه 21 و با استفاده از آزمون‌های آماری تحلیل واریانس طرح تکراری به همراه آزمون تعقیبی بونفرنی و آزمون تی مستقل در سطح معنی‌داری 05/0، مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، مصرف مکمل سیر به دنبال یک جلسه فعالیت مقاومتی فزاینده، باعث تغییر معنی‌داری در شاخص‌های آنزیمی ALT  (0/001p=) و AST (0/001p=) شده است، در حالی که بر آنزیم‌های CPK (0/08p=)  و LDH (0/48p=) تأثیرمعنی داری نداشت.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش  بر اساس یافته های این پژوهش، به نظر می­رسد، مکمل‌دهی سیر می­تواند در کاهش آثار استرس اکسایشی ناشی از فعالیت مقاومتی فزاینده مؤثر باشد و به‌عنوان یک مکمل غذایی در فعالیت‌های ورزشی، برای ورزشکاران مفید واقع شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی