دوره 8، شماره 3 - ( 9-1397 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 2340-2330 | برگشت به فهرست نسخه ها

bahram M E, ghofrani M, pourvaghar M J, arabpour H. Comparing the Effect of Wet Cupping with that of Intensive Aerobic Workout on HDL and LDL Levels in Young Male Athletes. cmja 2018; 8 (3) :2330-2340
بهرام محمد ابراهیم، غفرانی محسن، پوروقار محمد جواد، عرب پور هادی. مقایسۀ اثر یک دوره حجامت با یک جلسه تمرین هوازیِ با شدت بالا بر شاخص‌های HDL و LDL در مردان جوان ورزشکار. فصلنامه طب مکمل. 1397; 8 (3) :2330-2340

1- ،کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکدۀ تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
2- ، دکترای تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
3- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران. ، vaghar@kashanu.ac.ir
4- گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

مقدمه: امروزه استفاده از روش­های غیردارویی از قبیل حجامت و ورزش، نقش مهمی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری­ها دارد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسۀ اثر یک دوره حجامت با یک جلسه تمرین هوازیِ با شدت بالا بر شاخص­های HDL و LDL در مردان جوان ورزشکار بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعۀ نیمه­­تجربی 24 بازیکن هندبال با میانگین سنّی 75/. ± 24/17 سال شرکت کردند. آزمودنی‌ها به‌صورت تصادفی به دو گروه تمرین (12n=) و حجامت (12n=) تقسیم شدند. آزمودنی‌های گروه تمرین در قالب دو تیم 6 نفره، یک مسابقۀ هندبال را به‌عنوان یک جلسه تمرین هوازی با شدت %90 ضربان قلب بیشینه برگزار کردند. از آزمودنی‌های هر دو­گروه رضایت‌نامه دریافت شد و به‌وسیلۀ فرد آموزش‌دیده، حجامت صورت گرفت. مقادیر LDL و HDL افراد در قبل، بلافاصله و 24 ساعت بعد از تمرین و حجامت اندازه­گیری شد. داده‌های آماری با آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرّر در سطح معناداری %5P با نرم‌افزار Spss نسخۀ 16 تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: سطح LDL در گروه تمرین (0/003p=) و حجامت (0/006p=) کاهش معنادار یافت. هرچند سطح HDL در گروه تمرین (0/24p=) و گروه حجامت (0/61p=) افزایش قابل‌توجهی داشت اما اختلاف، معنادار نبود.
نتیجه‌گیری: یک دوره تمرین هوازی با شدت بالا می­تواند نسبت به حجامت آثار مهم‌تری بر کاهش سطح LDL داشته باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب سنتی