مقدمه: نارسایی قلب یکی از بیماریهای شایع و ناتوانکنندهی عصر کنونی است که زمینهساز مرگ درصد بالایی از جوامع بشری است. باوجود روشهای نوین تشخیص و درمان نارسایی قلب، این بیماری همچنان در صدر تحقیقاتی است که هدف آنها یافتن روشهای اثربخش، ارزان و در دسترس برای درمان است. این مطالعه جهت بررسی علائم نارسایی قلب از دیدگاه طبّ سنّتی ایرانی و یافتن بیماریِ معادل با آن در کتب طبّی کهن، جهت استفادهی آتی برای تشخیص سریعتر و درمان مؤثرتر انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعهی مروریِ کتابخانهای است که با بهرهگیری از منابع طبّ رایج مانند «براونوالد» و گردآوری مطالب مرتبط با نارسایی قلب از منابع معتبر طبّ سنّتی ایران مانند «الحاوی، قانون در طب، اکسیر اعظم و طبّ اکبری» انجام شد.
یافته ها: براساس بررسی و مقایسهی علائم بیماریهای قلبی در طبّ سنّتی و طبّ نوین، به نظر میرسد بیماری ضعف قلب، چه ازنظر سبب و چه ازنظر علائم و نشانهها، مانند تغییرات نبض، تنفس، توان بدنی، وزن و ... همپوشانی بهتری با بیماری نارسایی قلب دارد و بنابر متون طبّی کهن، بهبود رژیم غذایی، ایجاد تفریح و نشاط و کنترل خشم، پاکسازی مناسب و تقویت عملکرد قلب برای کنترل ضعف و نارسایی آن کمککننده است.
نتیجهگیری: باتوجه به اینکه نارسایی قلب میتواند در طبّ سنّتی متناظر با ضعف قلب قرار گیرد میتوان از تدابیر پیشگیریکننده و روشهای درمانی پیشنهادی طبّ سنّتی برای درمان ضعف قلب، جهت کنترل نارسایی قلب بهره جست.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |