مقدمه هدف این مطالعه، بررسی تأثیر تمرین مقاومتی همراه با مکمل پیکولینات کروم بر سطح سرمی آنزیمهای کبدی و شاخص مقاومت به انسولین در مردان دارای دیابت نوع ۲ بود.
مواد و روش ها نمونه آماری این پژوهش را ۳۰ مرد مبتلا به دیابت نوع ۲ با میانگین و انحراف معیار وزن ۶/۳±۷۵/۱ کیلوگرم و شاخص توده بدن ۲/۳±۲۶/۱ کیلوگرم بـر مترمربع تـشکیل دادند کـه به طور تصادفی به سه گروه مساوی (دو گروه تجربی و یک گروه کنترل) تقسیم شدند: گروههای تجربی علاوه بر هشت هفتـه تمـرین مقاومتی مکمل پیکولینات کروم به مقدار ۴۰۰ میکروگرم در روز و یـا دارونما مصرف نمودنـد. سـطوح سرمی آنزیمهای کبدی، انسولین و قند خون قبل و بعد از دوره تمرینی اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از تحلیل کوواریـانس و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شد (۰/۰۵>P).
یافته ها تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل کروم (P=۰/۰۴) و مقاومتی همراه با دارونما (P=۰/۰۱۱) موجب کاهش معنادار شاخص مقاومت به انسولین نسبت به گروه کنترل شد. همچنین تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل پیکولینات کروم (P=۰/۰۱) موجب کاهش معنادار نسبت محیط کمر به لگن (P=۰/۰۴) و درصد چربی (P=۰/۰۱) نسبت به گروه کنترل دیابتی شد. تمرین مقاومتی به همراه مصرف پیکولینات کروم (۰/۰۱=P) و مقاومتی همراه با دارونما (P=۰/۰۱) موجب کاهش معنادار ALT و AST نسبت به گروه کنترل دیابتی شد.
نتیجه گیری تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل پیکولینات کروم تأثیر بیشتری از هر یک از این موارد بهتنهایی در بهبود وضعیت آنزیمهای کبدی در بیماران دیابتی نوع ۲ دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |