Saghebi Saeedi K, Abolghasem A, Akbari B. The Effectiveness of Self-Compassion Training and Positive Thinking on Sleep Quality and Decrease of Pain Intensity in Girl With Primary Dysmenorrhea. cmja 2020; 9 (4) :3914-3929
URL:
http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-698-fa.html
ثاقبی سعیدی کرامه، ابوالقاسمی عباس، اکبری بهمن. اثربخشی آموزشهای مهربانی با خود و مثبتنگری بر کیفیت خواب و کاهش شدت درد در دختران مبتلا به قاعدگی دردناک اولیه. فصلنامه طب مکمل. 1398; 9 (4) :3914-3929
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-698-fa.html
1- گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران.
2- گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. ، abolghasemi_44@yahoo.com
چکیده: (4641 مشاهده)
مقدمه: با توجه به کیفیت خواب پایین و شکایت از درد در دختران مبتلا به قاعدگی دردناک اولیه، هدف این پژوهش اثربخشی آموزشهای مهربانی با خود و مثبتنگری بر کیفیت خواب و کاهش شدت درد در دختران مبتلا به قاعدگی دردناک اولیه بود.
مواد و روش ها: این پژوهش، از نوع نیمهآزمایشی بود که به صورت پیشآزمون و پسآزمون چندگروهی انجام شد. نمونه پژوهش 63 نفر از دختران مبتلا به قاعدگی دردناک اولیه بودند که از میان دانشآموزان ناحیه یک شهرستان رشت (متوسطه اول و متوسطه دوم) شناسایی و در دو گروه آزمایش (گروه تحت آموزش مثبتنگری و گروه تحت آموزش مهربانی با خود) و یک گروه کنترل (عدم آموزش) گمارده شدند. برای جمعآوری دادهها، از پرسشنامه غربالگری علائم قبل از قاعدگی، پرسشنامه کیفیت خواب پیترزبورگ و پرسشنامه شدت ادراک درد مک گیل استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تحلیل کوواریانس تکمتغیری استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که آموزش مثبتنگری و آموزش مهربانی با خود بر افزایش کیفیت خواب و کاهش شدت درد در دختران مبتلا به قاعدگی دردناک اولیه مؤثر بود (P<0/005) و تأثیر آموزش مثبتنگری بر بهبود کیفیت خواب بیشتر از آموزش مهربانی با خود بود (P<0/005) اما مهربانی با خود بر کاهش شدت درد مؤثر نبود.
نتیجه گیری: یافتهها حاکی از تأثیر آموزش مثبتنگری و مهربانی با خود در پیشگیری از پیامدهای عصب ـ روانشناختی این سندرم به منظور ارتقای بهزیستی روانشناختی دختران مبتلا قاعدگی دردناک اولیه است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر موارد