فرامرز اصفهانیان سهیلا، صدرنیا مریم، نصری سیما، سبحانیان حمید. ارزیابی خواص ضدمیکروبی اسانس آویشن بر باکتریهای پوست جهت استفاده در مواد آرایشی. فصلنامه طب مکمل. 1399; 10 (1) :56-67
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-700-fa.html
1- گروه زیستشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
2- گروه زیستشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. ، msadrnia@yahoo.com
چکیده: (4096 مشاهده)
هدف: آویشن یکی از گیاهان بومی ایران است که مصرف آن جهت درمان گیاهی بیماریها، در بین ایرانیان رواج دارد. در این تحقیق اثرات ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی بر روی باکتریهای پوست بررسی شده است.
مواد و روش ها: سویههای باکتریایی از پوست جدا شدند و اثرات ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی با روشهای انتشار دیسک و میکروپلیت دایلوشن روی آنها ارزیابی شد. آزمایشات درونتنی جهت ارزیابی خواص ضدمیکروبی با کشت میکروبی و نیز ارزیابی آلرژیزایی روی پوست شش موش رت، در مقایسه با موشهای گروه کنترل انجام شد.
یافته ها: سه سویه باکتری از پوست جدا شدند و به عنوان استافیلوکوکوس اورئوس، کورینه باکتریوم و استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس شناسایی شدند. حداقل غلظت بازدارندگی از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) برای دو سویه استافیلوکوکوس اورئوس و کورینه باکتریوم به ترتیب ۰/۳۹ و ۰/۷۸ میلیگرم بر میلیلیتر و برای استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس به ترتیب ۰/۱۹۵ و ۰/۳۹ میلیگرم بر میلیلیتر به دست آمد. آزمایشات درونتنی، نمایانگر تأثیر آنتیباکتریال اسانس روی پوست رتها بود و در تست آلرژی، هیچگونه اثر التهابی مشاهده نشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه، حاکی از اثرات کشندگی اسانس آویشن شیرازی در غلظتهای پایین روی باکتریهای عفونتزای پوست بود. استفاده از این اسانس، به عنوان یک عامل آنتیسپتیک و نیز نگهدارنده در کرمهای آرایشی به جای نگهدارندههای شیمیایی که عموماً دارای عوارض پوستی هستند، توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
گیاهان دارویی