دوره 10، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 117-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mostafavian M, Abdi A, Mehrabani J, Barari A. Effect of Eight Weeks of Aerobic Progressive Training with Capsaicin on Changes in PGC-1α and UPC-1 Expression in Visceral Adipose Tissue of Obese Rats With Diet. cmja 2020; 10 (2) :106-117
مصطفویان مریم، عبدی احمد، مهربانی جواد، براری علیرضا. تاثیر هشت‌هفته تمرین هوازی فزاینده همراه با مصرف کپسایسین بر تغییرات بیان ژن PGC-1α و UCP-1 بافت چربی احشایی رت‌های ویستار چاق‌شده با رژیم. فصلنامه طب مکمل. 1399; 10 (2) :106-117

1- گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
هدف: کاهش فعالیت بدنی همراه با رژیم‌های غذایی پرچرب (HFD) باعث چاقی می‌شود. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که تغییر بافت چربی سفید (WAT) به قهوه‌ای باعث افزایش هزینه انرژی برای مقابله با چاقی می‌شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین هوازی فزاینده و کپسایسین بر بیان ژن گیرنده فعال‌کننده تکثیر پراکسیزوم‌-آلفا (PGC-1α) و پروتئین جفت نشده-1 (UCP-1) در موش‌های تغذیه‌شده با رژیم غذایی پرچرب است.
روش ها: ۴۰ سر موش صحرایی نر ویستار 5 هفته‌ای به مدت ۸ هفته با رژیم غذایی نرمال (ND) (n=8) و (HFD) (n=32) تغذیه شدند. بعد از هشت‌هفته موش‌ها به 5 گروه: ND، HFD، رژیم غذایی پرچرب-تمرین (HFDT)، رژیم غذایی پرچرب-کپسایسین (HFDCap) و رژیم غذایی پرچرب-تمرین-کپسایسین (HFDTCap) تقسیم شدند. گروه‌های تمرین به مدت هشت‌هفته برنامه دویدن هوازی فزاینده را روی تردمیل انجام دادند. کپسایسین (mg/kg/day 4) یک بار در روز به صورت محلول با سالین با گاواژ خورانده شد. سطوح بیان ژنی PGC-1α و UCP-1 در VAT به روش Real-time PCR اندازه‌گیری شد.
یافته ها: نتایج پژوهش حاضر نشان‌دهنده کاهش بیان PGC-1α و UCP-1 در گروه HFD نسبت به گروه ND بود. همچنین میزان بیان PGC-1α و  UCP-1در گروه‌های HFDT، HFDCap و HFDTCap نسبت به HFD افزایش معنی‌داری داشت. میزان بیان PGC-1α و UCP-1 در HFDTCap نیز نسبت به گروه‌های HFDT و HFDCap افزایش معنی‌داری داشت.
نتیجه گیری: احتمالاً هشت‌هفته تمرین فزاینده همراه با مصرف کپسایسین با افزایش بیان PGC-1α و UCP-1 بر مسیر قهوه‌ای شدن بافت چربی احشایی موش‌های HFD مؤثر است.
متن کامل [PDF 5559 kb]   (2193 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3332 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی