دوره 11، شماره 4 - ( 12-1400 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 371-358 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khosravi A, Khosravi P, Daneshyar S, Valipour Dehnou V. Effect of aerobic exercise combined with saffron extract supplementation on serum levels of tumor necrosis factor-α and C-reactive protein in rats following an aerobic exercise until exhaustion. cmja 2022; 11 (4) :358-371
خسروی امیر، خسروی پریسا، دانشیار سعید، ولی پور دهنو وحید. تأثیر تعاملی یک دوره تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران بر پروتئین واکنش‌گر C و TNF- αسرم موش‌های صحرایی متعاقب فعالیت هوازی حاد وامانده‌ساز. فصلنامه طب مکمل. 1400; 11 (4) :358-371

1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی (ره)، بروجرد، ایران
2- گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
3- گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران ، valipour.v@lu.ac.ir
هدف: تمرینات هوازی و زعفران تأثیرات مفیدی بر واکنش‌های التهابی دارند. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر تعاملی یک دوره تمرین هوازی و مصرف عصاره زعفران بر پروتئین واکنش‌گر C و فاکتور نکروز‌دهنده تومور آلفا سرم موش‌های صحرایی متعاقب فعالیت هوازی حاد وامانده‌ساز انجام شد.
روش ها: در این مطالعه تجربی، 48 سر رَت نژاد ویستار به ‌صورت تصادفی به چهار گروه مساوی: کنترلواکنش‌گر C، عصاره زعفران، تمرین هوازی و تمرین هوازی + عصاره زعفران تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت هشت هفته (پنج روز در هفته) انجام شد. عصاره زعفران روزانه صد میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ خوراکی استفاده شد. در پایان تحقیق نیمی از موش‌ها بلافاصله پیش و نیمی ‌دیگر بلافاصله پس از وامانده شدن روی نوار گردان، قربانی شدند. میزان واکنش‌گر C و فاکتور نکروز‌دهنده تومور آلفا سرم با استفاده از روش الایزا سنجیده شدند. داده‌ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یک‌طرفه در سطح معناداری 0/05 تجزیه ‌و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد اگرچه متعاقب وامانده‌سازی میزان واکنش‌گر C و فاکتور نکروز‌دهنده تومور آلفا سرم تمام گروه‌ها به‌طور معناداری افزایش یافت (0/05 نتیجه گیری: به نظر می‌رسد تمرین هوازی به‌تنهایی و توأم با مصرف عصاره زعفران منجر به کاهش واکنش‌های التهابی متعاقب یک وهله فعالیت وامانده‌ساز می‌شود.
متن کامل [PDF 7596 kb]   (636 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1239 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی