پیام خود را بنویسید
دوره 13، شماره 2 - ( 5-1402 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 21-14 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Latifi S A H, Mahmoodi A, Jafaripourferdosiye H, Asadi M. A Critical Analysis of Neonatal Care Measures from the Perspective of Baha’ al-Dawlah Razi(915-860AH). cmja 2023; 13 (2) :14-21
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-872-fa.html
لطیفی امیرحسین، محمودی سید عبدالله، جعفری پور فردوسیه حسن، اسدی محمد حسین. بررسی تحلیلی انتقادی تدابیر مراقبت نوزاد از دیدگاه بهاء الدوله رازی طرشتی. فصلنامه طب مکمل. 1402; 13 (2) :14-21

URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-872-fa.html


1- مرکز تحقیقات طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- مرکز تحقیقات طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، m.h.asadi3530@gmail.com
چکیده:   (487 مشاهده)
مقدمه: تجربیات سنتی خانواده‌ها در زمینه مراقبت از نوزادان در بسیاری از موارد معادل آموزه‌های طب سنتی در نظر گرفته می‌شود اما اینکه این تجربیات تا چه حد ریشه درآثار مکتوب طب سنتی دارد مشخص نیست.
روش کار: دراین پژوهش مطالب مربوط به مراقبت از نوزادان ازکتاب خلاصه التجارب استخراج شد و سپس با جستجوی مقالات مربوطه درطب سنتی و طب مدرن از پایگاه‌های اطلاعاتی pubmed,google scholar,iran magazine, و.... مطالب دسته بندی شده و در نهایت با دیدگاه‌های او مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته‌ها: در کتاب خلاصه التجارب راه کارهایی جهت مراقبت از نوزادان هم در زمینه پیشگیری ازبروزعوارض دوران طفولیت و هم در زمینه درمان ورفع این عوارض وجود دارد که از طریق آن بهاء الدوله رازی همچون سایر حکمای قبل از خود سعی داشته است تا این دوران با کمترین آسیب به نوزاد سپری شود. ایشان با توصیه‌هایی در رابطه با چگونگی حمام کردن نوزاد، نحوه صحیح شیر دادن به نوزاد، چگونگی قنداق کردن و همچنین با تعیین معیارهای محیط مناسب از نظر نور، صدا و دما سعی در حفظ سلامت نوزاد داشته و همچنین در زمینه درمان برخی از عوارض دوران طفولیت مثل درد گوش، کم خوابی و گریه نوزاد راه کارهایی ارائه کرده است که بخشی از این توصیه‌ها امروزه موضوع چالش بر انگیزی بین طب سنتی ایرانی و طب مدرن می‌باشد که قرار است در این تحقیق تا حدودی به آنها پرداخته شد.
نتیجه گیری: با توجه به تشابه زیاد توصیه‌های بهاء الدوله رازی با توصیه‌های سایر اطباء ایرانی قبل ازخود می‌توان کتاب خلاصه التجارب و یافته‌های بهاء الدوله را به عنوان نمونه‌ای کامل از توصیه‌های اطباء ایرانی در زمینه مراقبت از نوزاد در نظر گرفت.
متن کامل [PDF 414 kb]   (232 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (384 مشاهده)  
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب سنتی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب مکمل می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Complementary Medicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb