Dobakhti F, Yazdinezhad A, Khaleghi H, Naghibi T. Effect of Aqueous Extract of Lettuce on the Outcome of Patients With Traumatic Brain Injury in the Intensive Cares: A Randomized Clinical Trial. cmja 2022; 12 (3) :260-269
URL:
http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-892-fa.html
دوبختی فرامرز، یزدی نژاد علیرضا، خالقی حمید، نقیبی ترانه. بررسی اثر عصاره آبی کاهو بر روند بهبود بیماران دچار ضایعات مغزی: یک مطالعه پایلوت. فصلنامه طب مکمل. 1401; 12 (3) :260-269
URL: http://cmja.arakmu.ac.ir/article-1-892-fa.html
1- گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علومپزشکی زنجان، زنجان، ایران.
2- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علومپزشکی زنجان، زنجان، ایران.
3- گروه بیهوشی و مراقبتهای ویژه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی زنجان، زنجان، ایران.
4- گروه بیهوشی و مراقبتهای ویژه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی زنجان، زنجان، ایران. ، tnaghibi@zums.ac.ir
چکیده: (1696 مشاهده)
اهداف صدمات تروماتیک مغزی یکی از دلایل اصلی مرگومیر در بیماران جوان است. تروما باعث فعال شدن پاسخهای نرواینفلاماتوری میشود که نقش مهمی در شکسته شدن سد خونی مغزی و در نتیجه ادم مغزی دارد. مطالعات مختلفی به اثر ضدالتهابی و توانایی عصاره کاهو در کاهش رادیکالهای آزاد اکسیژن اشاره کردهاند؛ بنابراین انتظار میرود باعث بهبود پیامدهای ناشی از تروما شود. اثرات ضدالتهابی عصاره کاهو بر پیامدهای بیماران با ضایعات مغزی در این مطالعه بررسی شد.
روش ها این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی بود. بیمارانی که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. پس از اخذ رضایتنامه کتبی از همراه بیمار به ۲ گروه 15 نفری آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمایش 250 گرم عصاره آبی کاهو روزانه ۲ بار به مدت 7 روز تجویز شد. در گروه کنترل نیز دارونما تجویز میشد. برای همه بیماران فاکتورهای التهابی و متغیرهای وابسته به پیامد بیماران ثبت شد. اطلاعات بهدستآمده در نرمافزار SPSS نسخه ۱۸ با آزمونهای تیتست، آنالیز واریانس تکراری و کای اسکوئر تجزیهوتحلیل شد.
یافته ها بررسیها نشان داد متغیرهای مطالعهشده در ۲ گروه در سطح خطای ۵ درصد تفاوت معناداری با هم نداشتند.
نتیجه گیری در این مطالعه، عصاره کاهو بر بهبود بیماران با ضایعات مغزی مؤثر نبود که میتواند به دلیل حجم نمونه کم، زمان کم مطالعه، شدت بدحالی بیماران و تأثیر عوامل مخدوشکنندهای نظیر اسیدوز و تفاوت روش کشت کاهو باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پزشکی بالینی